Eat Chic | Στο Rooftop με θέα όλη την Αθήνα

Το ολοκαίνουριο Athens Capital Hotel – MGallery Collection σερβίρει ένα μενού που κλέβει τις εντυπώσεις με φόντο την τέχνη… και ολόκληρη την Αθήνα στο πιάτο.

Καταρχάς νομίζω δεν χρειάζεται καν να πούμε πόσο σημαντικές είναι τέτοιου τύπου οι ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη, τόσο γενικώς όσο και ειδικώς στην εποχή της πανδημίας. Η αισιοδοξία που γεννά κάθε νέα άφιξη αυτού του επιπέδου, εμπλουτίζοντας ποιοτικά το κέντρο της Αθήνας μας, είναι βάλσαμο για την ψυχολογία μας, για να μην πιάσουμε καν τους πρακτικούς λόγους για το οποίο αυτό είναι σωτήριο. Αλλά ας μην αναλωνόμαστε στα πρακτικά, ας τα αφήσουμε αυτά για τους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ, αφού εμείς έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε ξανά για γεύσεις, εικόνες, χρώματα, αρώματα και όμορφες βραδιές με αγαπημένους φίλους.

Ακριβώς μια τέτοια μαγική βραδιά πέρασα πρόσφατα στο rooftop του ολοκαίνουριου 5άστερου ξενοδοχείου Athens Capital Hotel -MGallery Collection (αδελφάκι της εμβληματικής Μεγάλης Βρεταννίας), όπου η τέχνη συναντά την ουσιαστική πλευρά της πολυτέλειας και η συγκλονιστική θέα συνδιαλέγεται με τις υπέροχες γεύσεις του εξαιρετικού (και βραβευμένου κατά τη θητεία του στο "διπλανό" GB Roof) σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη

Eat Chic | Στο Rooftop με θέα όλη την Αθήνα

Το Rooftop, όπου βρίσκεται και η φανταστική (θερμαινόμενη!) πισίνα, φιλοξενεί το bar, το εστιατόριο εξωτερικού χώρου (το ίδιο μενού θα το βρεις και στο εσωτερικό και πολύ κομψό MFlavours στον ακριβώς από κάτω όροφο), την κορυφή του Mappemonde (ενός εκ των πιο σημαντικών έργων της ζωής του αείμνηστου Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα, που απαρτίζεται από περίπου 3.000 φιγούρες και διατρέχει όλους τους ορόφους στο αίθριο του ξενοδοχείου), ενώ έχει και ένα "μπαλκόνι" ακόμη πιο ψηλά με λίγα τραπέζια, ιδανικό για προτάσεις γάμου!

Η θέα και από τα δύο επίπεδα είναι μαγική, αφού από τη μία βλέπεις την Ακρόπολη και από την άλλη όλη την Αθήνα. Αξίζει να πούμε πως ολόκληρο το ξενοδοχείο είναι διανθισμένο με έργα τέχνης αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου, το Ακροκέραμο, που πιο κάτω θα δείτε και σκαλισμένο σε βούτυρο (!) δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art. Για να μη μακρηγορώ λοιπόν και να αφήσω και κάτι για τους συναδέλφους του πολιτιστικού, ας περάσουμε στα δικά μας. 

Rooftop

Καταρχάς θα αρχίσω με το ψωμί και το βούτυρο Ακροκέραμο. Ο γνωστός μου έρωτας για το ψωμί δεν θα μου επέτρεπε άλλωστε να μη μιλήσω για το κομψό καλάθι ποικιλίας ζεστού χειροποίητου ψωμιού που ήρθε στο τραπέζι μας (πολύσπορο, σίκαλης, με ελιά, με προζύμι και νομίζω και κάποιο ακόμη ξεχνώ και απολογούμαι) συνοδευόμενο από το παραπάνω Ακροκέραμο από infused με βότανα βούτυρο και μία έξοχη ταραμοσαλάτα και ελιές. Μου φάνηκε πολύ χαριτωμένη ιδέα να εντάξουν το άκρως ελληνικό Iconic Object του ξενοδοχείου στο μενού με αυτόν τον τρόπο και γι’ αυτό επιμένω τόσο. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr