"Ο γάμος του αιώνα" | Το νέο ντοκιμαντέρ για τον γάμο της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου

Θα προβληθεί στο BBC τον Ιούλιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τον γάμο της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Καρόλου στις 29 Ιουλίου 1981 και ένα νέο ντοκιμαντέρ τιμά την επέτειο του γάμου του αιώνα, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Με τίτλο "Ο γάμος του αιώνα" το νέο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Ιούλιο στο BBC και στην πλατφόρμα BritBox του ITV. Βασιζόμενο στο υλικό που είχε βιντεοσκοπηθεί από την βρετανική Movietone σε φιλμ 35mm το οποίο αναβαθμίστηκε σε υψηλή ανάλυση, το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει περιστατικά από την ημέρα που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας αλλά και συνεντεύξεις με ανθρώπους που συμμετείχαν στην προετοιμασία της τελετής, όπως ο βασιλικός ανθοκόμος David Longman, ο μουσικός διευθυντής Barry Rose, ο αρτοποιός Dave Avery και ο βασιλικός φωτογράφος Kent Gavin.

Την ημέρα του βασιλικού γάμου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε 74 χώρες συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να παρακολουθήσουν την τελετή που έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Η Diana έχει χαρακτηρίσει την ημέρα του γάμου της ως "την χειρότερη μέρα της ζωής μου".

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 15 Ιουλίου στη Μεγάλη Βρετανία και στις 29 Ιουλίου στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε Επίσης