Οι κήποι του Buckingham Palace άνοιξαν για το κοινό

Από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου όποιος βρεθεί στο Λονδίνο μπορεί να επισκεφτεί τους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού.

Με την άρση κάποιων από τους υγειονομικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία στη Μ. Βρετανία, το Royal Collection Trust (ο φορέας που διαχειρίζεται τα ακίνητα της βασιλικής οικογένειας) άνοιξε και πάλι μια σειρά από βασιλικές κατοικίες στο κοινό.  Έτσι, όποιος επιθυμεί, από τις 9 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου μπορεί να απολαύσει μια ξενάγηση στο Κάστρο του Windsor και το Παλάτι του Holyroodhouse ή να κάνει πικνίκ στους περίφημους κήπους του Buckingham Palace.

Η ξενάγηση στο Buckingham ξεκινάει από τους στάβλους και συνεχίζεται στους επιβλητικούς κήπους. Πρόκειται για έναν τεράστιο, καταπράσινο χώρο 39 στρεμμάτων που αποπνέει ηρεμία και αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης. Εκεί υπάρχουν καταστήματα όπου μπορεί να πάρει κανείς καφέ, τσάι ή αναψυκτικό και κιόσκια με παγκάκια για να καθίσει και να χαλαρώσει.

Φέτος, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν κάποιο σημείο στο γκαζόν και να κάνουν πικ-νικ με φόντο το επιβλητικό κτίριο του Παλατιού ή με θέα στην λίμνη (σκέφτεστε καλύτερο bacground για selfie;). Μάλιστα, το πωλητήριο του παλατιού εμπλουτίστηκε για την περίσταση με μια νέα γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει από κουβέρτες για πικνίκ και χαρτοπετσέτες, μέχρι μαρμελάδα με φράουλα και σαμπάνια –ό,τι πρέπει για να απολαύσετε το τσάι σας σαν αληθινοί βασιλιάδες.

Οι κήποι του Buckingham Palace άνοιξαν για το κοινό

Ο υπέροχος κήπος πήρε τη σημερινή μορφή του τη δεκαετία του 1820 όταν έγιναν κάποια έργα ανακαίνισης στο παλάτι, υπό την επίβλεψη του βασιλιά Γεωργίου Δ’. Φιλοξενεί πολλά είδη πανίδας και εκατοντάδες είδη λουλουδιών και δέντρων, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν υπάρχουν αλλού στο Λονδίνο.

Buckigham Palace

Εκτιμάται ότι στους κήπους υπάρχουν πάνω από 1000 δέντρα και 320 διαφορετικά άγρια λουλούδια και βότανα. Επιπλέον, καλλιεργούνται πολλά φυτά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του παλατιού αλλά και για την Παρασκευή του Buchinham Palace Gin.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα με το άνοιγμα των κήπων στο κοινό, σε λίγες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο  Buckingham Palace: A Royal Garden, με πολλά στοιχεία για την ιστορία του κήπου αλλά και συμβουλές κηπουρικής από τον επικεφαλής της ομάδας κηπουρών του παλατιού, Mark Lane.

Εάν πρόκειται να βρεθείτε στο Λονδίνο και πιστεύετε ότι αξίζει να προσθέσετε στη bucket list σας και αυτή την εμπειρία, αναζητήστε πληροφορίες και εισιτήρια στο www.rct.uk.