Το CineDoc επιστρέφει τον Οκτώβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει βραβευμένα πολιτικά ντοκιμαντέρ και πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών μέχρι σινεφίλ νεανικό κινηματογράφο και ανατρεπτικές κωμωδίες.

Το CineDoc επιστρέφει τον Οκτώβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και πέντε ακόμα μεγάλων πόλεων* με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα 15 ταινιών, προτείνοντας 2 ταινίες κάθε μήνα. Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Το φετινό "ενισχυμένο" πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει από βραβευμένα πολιτικά ντοκιμαντέρ και πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών μέχρι σινεφίλ νεανικό κινηματογράφο και ανατρεπτικές παιδικές κωμωδίες, σε μια συνένωση δυνάμεων του κλασικού CineDoc με το Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου CineDocKIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας (World Habitat Day, 7 Οκτωβρίου), το CineDoc κάνει πρεμιέρα με το "Push", το νέο ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, με θέμα τις αγορές ακινήτων και την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις ίδιες τους τις πόλεις. Η δεύτερη ταινία του Οκτωβρίου είναι το "Βασίλισσα Χωρίς Βασίλειο", ένα ντοκιμαντέρ για ηλικίες 8+ με θέμα μια πολική αρκούδα που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και έναν φωτογράφο άγριας φύσης που καταγράφει τον αγώνα της να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Οι ταινίες του μήνα

Push

Το CineDoc επιστρέφει τον Οκτώβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες

Fredrik Gertten | 92’ | Σουηδία 2019

Σύνοψη: Γιατί έχει γίνει τόσο ακριβό να ζούμε στην πόλη μας; Από τη Βαρκελώνη ως το Βερολίνο, το Τορόντο και τη Σεούλ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Fredrik Gertten ερευνά πώς οι τιμές των ακινήτων σημειώνουν εκρηκτική άνοδο, σπρώχνοντας τους κατοίκους έξω από τις ίδιες τους τις γειτονιές. Ένα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την απρόσωπη αγορά ακινήτων και τον προσωπικό αγώνα που δίνουν ομάδες πολιτών για να διατηρήσουν τις πόλεις τους ζωντανές.

Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο

Queen without land

Asgeir Helgestad |70΄ | 2018 | Νορβηγία| Ντοκιμαντέρ |Ηλικίες: 8+

Σύνοψη: Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Frost, μιας πολικής αρκούδας, και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Επί 4 χρόνια, ο Νορβηγός Asgeir Helgestad καταγράφει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον κόσμο της Frost, ανατρέποντας τις ισορροπίες του οικοσυστήματος και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της πολικής αρκούδας και των παιδιών της.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: cinedoc.gr

*Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Αμαλιάδα & Καλαμάτα