Eat Chic | 5 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

Ραντεβού με αέρα ιταλικού αμπελώνα, συμπράξεις τέχνης και γεύσης, νέες Κυριακάτικες συνήθειες και afternoon tea ιεροτελεστίες.

Με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, η γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας καταφέρνει πάντα να έχει ενδιαφέρον. Αφίξεις με χαρακτήρα κι επένδυση τόσο στη γεύση όσο και στην ευρύτερη αρχιτεκτονική του fine living, συμπράξεις ανάμεσα σε σεφ και σημαντικά οινοποιεία, πρωτότυπες δράσεις με καλλιτεχνικές προεκτάσεις συνθέτουν ένα μωσαϊκό τόσο απολαυστικό όσο και η ίδια η ζωή.

Eat Chic | 5 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

Afternoon tea στο Maison Colette

Η νεοκλασική του όψη και εκείνο το βαθύ, αλλά τόσο φιλόξενο, μοβ χρώμα του σε ισορροπημένο παιχνίδισμα με το λευκό αρκούν για να συγχρονιστείς με τη αριστοκρατική αύρα του Maison Colette. Αυτή την ανεπιτήδευτη αύρα ευζωίας που αποπνέει από την πρώτη στιγμή που το παλτό σας οδηγηθεί στην γκαρνταρόμπα και το πρώτο ρόφημα σερβιριστεί στο ποτήρι σας. Κινούμενοι σε αυτό το μήκος κύματος, οι άνθρωποι του Maison Colette παρουσιάζουν τη δική τους afternoon tea πρόταση με σημαντικές ποικιλίες τσαγιού, γλυκιά συνοδεία και tidbits σε pairing διάθεση με εκείνη του απογευματινού τσαγιού, ανάμεσα σε πορτρέτα εμβληματικών προσωπικοτήτων, όπως η Coco Chanel. Καθημερινά 16:00 – 19:00.
Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό

sunday roast

Sunday Roast στο GB Roof Garden

Kάθε Κυριακή από τις 13:00 έως τις 17:00, στο GB Roof Garden στρώνεται ένα υπέροχο τραπέζι γεμάτο νοστιμιές, εμπνευσμένο από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, τότε που η συγκέντρωση γύρω από το ίδιο τραπέζι ήταν κάτι παραπάνω από μεσημεριανό. Μία αληθινή μορφή επικοινωνίας και σύνδεσης. Το μενού που έχουν επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας περιλαμβάνει γεύσεις που απογειώνουν την εμπειρία: τραγανά τηγανητά αρνίσια γλυκάδια με πικάντικα μπαχαρικά, χειροποίητη πίτα στα κάρβουνα, ζουμερές σεφταλιές από σπάλα με σάλτσα δυόσμου, αλλά και τραγανές πατάτες φούρνου με αλάτι δενδρολίβανου, με απόλυτο πρωταγωνιστή το παραδοσιακό ψητό αρνί στη γάστρα με μυρωδικά, συνοδευόμενο από γιαούρτι με τσαλαφούτι και μαντζουράνα. Ένας ύμνος στις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.
Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα

gallina athens

Το Gallina Athens ανακαλύπτει το ιταλικό terroir 

Γνωστό για την sour sexy με μία αρτιστίκ διάθεση ατμόσφαιρά του, το Gallina Athens υποδέχεται τα κρασιά του κτήματος Azienda Agricola Foradori σε ένα wine pairing ραντεβού, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, σχεδιασμένο για τους bon vivant της πόλης. Αναλαμβάνοντας χρέη οινικού οικοδεσπότη, η Myrtha, κόρη της Elisabetta Foradori, πρόκειται να μοιραστεί με τους επισκέπτες μερικές από τις παλαιότερες και σπανιότερες φιάλες από την ιταλική της κάβα, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για τους λάτρεις και του συλλέκτες του κρασιού. Τις Magnum φιάλες του 2018 πρόκειται να συνοδεύσει ένα ξεχωριστό degustation μενού ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά και για δεκατέσσερα μόλις άτομα. 
Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα

luncheon

Το Nolanverse έρχεται (ξανά) στο σπίτι μας

Ήταν την περίοδο της καραντίνας (μακριά από εμάς), όταν το Nolanverse αποφάσισε να φέρνει τις δημιουργίες των γαστρονομικών του τέκνων στο σπίτι μας. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά, το PS: LUNCHEON, όπως ονομάζεται επιστρέφει μέσα από την κουζίνα του PROVELEGGIOΣ. Spare ribs καπνιστά και ζουμερά, PS Fried Chicken, το τέλειο τηγανητό κοτόπουλο με μυστική sauce, udon noodles με σουτζουκάκια στα κάρβουνα και αρσενικό Νάξου αλλά και με καμμένα κρεμμύδια, μυζήθρα και τσίλι, Bahn mi με Shawarma, έναν επικό γύρο μοσχαριού με γιαούρτι, ταχίνι και harissa, vegan tostadas με φαλάφελ, ssam balik με κροκέτες ψαριού, bonito και μαγιονέζα γαρίδας συνθέτουν το ειδικά σχεδιασμένο μενού που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, πριν βρεθεί στο σπίτι ή το γραφείο σας. Την καθημερινή ιεροτελεστία, η οποία πραγματοποιείται από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ μέσω της Wolt, ολοκληρώνουν ένα αριστουργηματικό Banana Split και το σχεδόν εθιστικό βάσκικο cheesecake, γέννημα θρέμμα του Sweet Nolan. 

brasserie loraine

Καλλιτεχνικά ραντεβού στη Brasserie Loraine

Το ότι η γαστρονομία συμπορεύεται με τον πολιτισμό είναι κάτι με το οποίο όσοι γνωρίζουν να απολαμβάνουν και τις δύο εκφάνσεις τέχνης συμφωνούν. Όπως, κι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τη Brasserie Loraine. Ο αγαπημένος ηθοποιός συνεχίζει για δύο ακόμα Τετάρτες τα σερί επιτυχημένων εμφανίσεων, στον ρόλο του τραγουδιστή σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση στο αγαπημένο γαλλικό στέκι του Κολωνακίου. Από το Παρίσι στο Λονδίνο, και από τη Νέα Υόρκη στη Μαδρίτη, το Ρίο ντε Τζανέιρο και την Αθήνα, κάθε τραγούδι γίνεται ένας σταθμός, κάθε μελωδία κρύβει μια ιστορία. Με τη θεατρική του μαεστρία, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποκαλύπτει τις αφηγήσεις πίσω από τις νότες, δημιουργώντας ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναίσθημα και μνήμες, όσο  ο Μάκης Δράκος δημιουργεί ένα μουσικό τοπίο που γεφυρώνει εποχές και σύνορα. 26 Φεβρουαρίου και τις 5 Μαρτίου στις 21:00.
Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι