Eat Chic | Δύο ειδικά dinner και τρεις καινοτομίες με αφορμή την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

Bespoke βραδιές σε ξεχωριστά εστιατόρια της πρωτεύουσας και γαστρονομικά (γλυκά κι αλμυρά) ραντεβού σας περιμένουν στο πλαίσιο της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας.

Ας συμφωνήσουμε ότι οι γαστρονομικές συμπράξεις έχουν πάντα ενδιαφέρον. Ίσως επειδή όταν (τουλάχιστον) δύο σεφ συναντώνται στην ίδια μαγειρική εστία, οι γαστρονομικοί τους κόσμοι καλούνται να συγχρονιστούν σε έναν γευστικό χορό που συνήθως αποτυπώνεται σε bespoke μενού και προτάσεις, τις οποίες απολαμβάνετε αποκλειστικά για τη βραδιά που σχεδιάζονται. Η side by side διαδικασία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από την Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, η οποία φέτος επέστρεψε σε δρόμους και διευθύνσεις της πρωτεύουσας με ανανεωμένη διάθεση και αυτό το μοναδικό savoir faire που χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως τη γαλλική ιδιοσυγκρασία, με δύο εκπληκτικές dining προτάσεις.

Eat Chic | Δύο ειδικά dinner και τρεις καινοτομίες με αφορμή την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

Dîner à huit mains στο MFlavours

Σε ένα σκηνικό, συντιθέμενο, μεταξύ άλλων, από τη θέα της Ακρόπολης από το καλύτερο της σημείο, στο MFlavours, το εστιατόριο στα ψηλά του Athens Capital Hotel - MGallery Collection, ο Δημήτρης Μπούτσαλης (executive chef) και ο Δημήτρης Αρσενίδης (Chef de cuisine) υποδέχονται τους Γάλλους προσκεκλημένους σεφ, John Argaud και Ophélie Bares δημιουργώντας ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά με γνώση και σεβασμό στη γαλλική, αλλά και μεσογειακή κουζίνα. Οι τέσσερις σεφ προσφέρουν ένα μενού οκτώ σταδίων (8 Hands Dinner), το οποίο για να απολαύσει κανείς χρειάζεται να έχει κάνει ειδική κράτηση για την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 20:00.
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Makris Athens

Μία έναστρη συνάντηση στο Makris Athens

Εκεί που η γαστρονομία ανάγεται σε πραγματική τέχνη, στο Makris Athens, το μοναδικό εστιατόριο του ελληνικού ομίλου φιλοξενίας, Domes Resorts στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin, ένα μενού έξι σταδίων (6 Hands Dinner) ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει τον bespoke χαρακτήρα του. Δημιουργοί του ο Chef patron του εστιατορίου, Πέτρος Δήμας, και οι Γάλλοι προσκεκλημένοι σεφ, Julien Hennote και Gilles Marchal. Το μενού κινείται σε wine pairing ρυθμούς με γαλλικά κρασιά από τη Βουργουνδία της εταιρίας Brix Wines. Μία σύμπραξη τριών την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 20:00.
Άστιγγος 10 & Ερμού 119 - Αθήνα

academias hotel

Γευστικά rendez vous καθ'όλη την Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας 

Με τη γεύση στο επίκεντρο, τα ραντεβού της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας δεν περιορίζονται απλά στις προαναφερθείσες συναντήσεις, αλλά εκτείνονται και σε άλλα γλυκά κι αλμυρά meet ups. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 15:00 έως τις 20:00, το Athens Capital Hotel - MGallery Collection σε υποδέχεται (επί πληρωμή) με γλυκίσματα από την Γαλλίδα Σεφ Ophélie Bares και την Ελληνίδα σεφ ζαχαροπλαστικής Νάντια Μακρυγιάννη. Στο ίδιο μήκος κύματος, το Academia's Hotel σερβίρει το πιο απολαυστικό afterwork πλατό τυριών και κρασιών από τις 17:00 έως τις 20:00 στο lobby του. Τέλος, στο αρτοποιείο Τρομερό Παιδί (επί της Παπαδιαμοντοπούλου) θα βρείτε γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα του Γάλλου σεφ Gauthier Denis καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.