Eat Chic | Για μπακαλιάρο (και όχι μόνο) σε 8 διευθύνσεις της πόλης

Κλασικός ή με μοντέρνα διάθεση, στο κέντρο της πόλης ή δίπλα στη θάλασσα, ο μπακαλιάρος της 25ης Μαρτίου σερβίρεται σε όλες τις μορφές και σε ειδικά μενού σε αγαπημένα εστιατόρια της πρωτεύουσας.

Απολύτως συνυφασμένη με τον τραγανό μπακαλιάρο – που πλέον μπορείτε να απολαύσετε σε παραδοσιακή, αλλά και περισσότερο μοντέρνες εκδοχές, η 25η Μαρτίου είναι μία ανάσα μακριά μας. Φυσικά, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης δεν θα μπορούσαν να μην την γιορτάσουν με τον δικό τους απολαυστικό τρόπο μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού ή αλλαγές σε εκείνο που σερβίρουν σε καθημερινή βάση. Μπακαλιάρος και θαλασσινά παντός είδους πρωταγωνιστούν σε κάθε περίπτωση.

Eat Chic | Για μπακαλιάρο (και όχι μόνο) σε 8 διευθύνσεις της πόλης

ORA για γεύση Ελλάδος

Ανήμερα της εθνικής επετείου, το εστιατόριο ORA by Ettore Botrini, εντός του εντυπωσιακού αρχιτεκτονικά One&Only Aesthesis, σερβίρει από τη μία έως και τις τέσσερις το μεσημέρι, ένα μενού με έμπνευση και ειδική αφιέρωση στην Ελλάδα. Ένα γαστρονομικό αφιέρωμα στην παράδοση και τις γεύσεις που έχουν ταυτιστεί με την 25η Μαρτίου διά χειρός του πολυβραβευμένου σεφ, δίπλα στη θάλασσα.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Αθήνα

taverna 37

Στην Taverna με την απρόσκοπτη θέα στο γαλάζιο

Την Τρίτη 25 Μαρτίου, η Taverna 37 τιμά την ελληνική παράδοση με τον κλασικό
μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο κλασικός ήρωας του εορταστικού τραπεζιού ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας και τη φινέτσα των παραδοσιακών γεύσεων της Taverna 37, με αποτέλεσμα η ημέρα της εθνικής επετείου να γίνει ένα γαστρονομικό γεγονός που απογειώνει την απόλαυση δίπλα στη θάλασσα.
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

abraovata

25η Μαρτίου με την αύρα της λίμνης Βουλιαγμένης

Ένα bespoke μενού για την εθνική επέτειο έχει ετοιμάσει και ο executive chef John Σκοτίδας στο abraOvata, το εστιατόριο που δίνει γεύση στο αναγεννητικό σκηνικό της λίμνης Βουλιαγμένης. Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με προζυμένιο ψωμί, μεταξένιο ταραμά, δροσερή παντζαροσαλάτα, χούμους, ζουμερά ντολμαδάκια, αρωματικό αυγολέμονο, τσιγαριστό χόρτο, τραγανές πατάτες με γραβιέρα και τρούφα και συνεχίζεται με χταπόδι, αχνιστά μύδια, τραγανά καλαμαράκια και... φυσικά μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την αρωματική πορτοκαλόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό καφέ, ένα γλυκό φινάλε που βάζει μια σύγχρονη πινελιά στην παράδοση.
Εστιατόριο Λίμνης

it restaurant

Twisted μπακαλιάρος στο IT+ Restaurant

Στην καρδιά της Αθήνας, επί της Βουκουρεστίου, το αγαπημένο IT+ προσθέτει στο κλασικό του μενού, το οποίο χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές από μοντέρνα κουζίνα με τα ψάρια και τα θαλασσινά να μην απουσιάζουν, ένα μόνο πιάτο: τον φρεσκότατο μπακαλιάρο. Για τη μεγάλη ημέρα, συνοδεύεται από twisted σκορδαλιά, παντζαροσαλάτα και mousse χαλβά σε ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον κράμα, the IT+ way. 
Βουκουρεστίου 30 & Αλ. Σούτσου, Αθήνα

αιγλη

Μία ημέρα με Αίγλη

Στον πυρήνα του Εθνικού κήπου, το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου – το οποίο, προσφάτως, άνοιξε ξανά τις πόρτες του – ετοιμάζει τραγανιστό εξωτερικά, βουτυρένιο εσωτερικά μπακαλιάρο με τη σωστή συνοδεία. Φυσικά, οι σαρακοστιανές επιλογές δεν περιορίζονται στο, κατά γενική ομολογία, εθνικό μας πιάτο για τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά περιλαμβάνουν: λευκή ταραμοσαλάτα, ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, παντζαροσαλάτα, ψητές γαρίδες, ψητές καραβίδες, χαλβά Δραπετσώνας. Όλα μία ανάσα από τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

njv athens plaza

Festive lunch μενού στο NJV Athens Plaza

Τιμώντας την παράδοση με σύγχρονους όρους, το NJV Athens Plaza παρουσιάζει το δικό του μεσημεριανό μενού με άρωμα Ελλάδας για την 25η Μαρτίου, διά χειρός του executive chef, Παναγιώτη Αναστασίου σε συνεργασία με τον pastry chef, Νίκο Τσόλη. Η αρχή γίνεται με κράκερ γαρίδας με ταρτάρ τόνου και κρέμα αβοκάντο, σαλάτα με ψητό παντζάρι, φουντούκια, φέτες γκρέιπφρουτ και σάλτσα από παλαιωμένο βαλσάμικο, ενώ η συνέχεια επιφυλλάσσει τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου με τραγανή κρούστα από ελιές Καλαμών, άγρια χόρτα, κρέμα καπνιστής baby πατάτας και σάλτσα με ντοματίνια και κάπαρη. Επίλογος με νηστίσιμο brownie από αβοκάντο, χουρμάδες και κάσιους. Διατίθενται και παιδικό μενού, για τους μικρούς μας φίλους.
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 2, πλατεία Συντάγματος

βασιλαινα

Παράδοση με την υπογραφή του Βασίλαινα

Γνωστός για την υψηλή ποιότητα και την μπριγάδα των φρέσκων ψαριών και των θαλασσινών του, ο Βασίλαινας, το φιλόξενο εστιατόριο επί της Βρασίδα, δεν θα μπορούσε να μην ετοιμάσει τον δικό του μπακαλιάρο για την εθνική εορτή. Για την 25η Μαρτίου, το εστιατόριο, τη γεύση του οποίου απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και στην Αντίπαρο, προσφέρει παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά, φτιαγμένο με τον τρόπο που έχουμε μάθει. Φυσικά, στο μενού του, θα βρείτε όλα όσα κάνουν την ημέρα αυτή γευστικά ξεχωριστή.
Βρασίδα 13, Αθήνα

ταρατσα

Εθνική επέτειος με θέα

Η Αθηναϊκή Ταράτσα τιμά την εθνική μας επέτειο και ενορχηστρώνει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και αρώματα, από τις 13:00. Στο ειδικά σχεδιασμένο μενού πρωταγωνιστούν λαχταριστά ορεκτικά, όπως μους ταραμά με ψητό ψωμί, πιπεροσαλάτα και πατατοσαλάτα στον ξυλόφουρνο, ενώ οι λάτρεις των θαλασσινών θα απολαύσουν μύδια αχνιστά με σαφράν και οσπριοσαλάτα με καπνιστά μύδια. Φυσικά, ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά συνοδευόμενος από τραγανές τηγανητές πατάτες έχει την τιμητική του, ενώ το γεύμα ολοκληρώνεται με έναν αρωματικό σιμιγδαλένιο χαλβά με σορμπέ κλημεντίνης.
Μητροπόλεως 60, Αθήνα