Squid Game | Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της συνέχισης της επιτυχημένης σειράς του Netflix.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ανέβηκε στo Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου και είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής σειρά της πλατφόρμας και Νο1 στις Top10 του Netflix σε περισσότερες από 90 χώρες. Το k-drama Squid Game είναι η απόλυτα viral σειρά, μετατρέποντας τους πρωταγωνιστές του, όπως η HoYeon Junk σε παγκόσμιους σταρ εν μία νυκτί. Οι ήρωες της ιστορίας είναι ενήλικες διαγωνιζόμενοι σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι επιβίωσης, με πολλούς γύρους που βασίζονται σε παραδοσιακά κορεατικά (και όχι μόνο) παιδικά παιχνίδια. Παρόλο που τα παιχνίδια θανάτου έχουν παρουσιαστεί και στο παρελθόν (π.χ. στο Battle Royale και The Hunger Games ), οι ήρωες στο Squid Game δεν είναι αναγκασμένοι να συμμετάσχουν για την επιβίωσή τους. Έχουν προσφερθεί εθελοντικά, παίζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους με την ευκαιρία να κερδίσουν 38,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για μια "εύπεπτη" σειρά, λόγω των σκηνών βίας και των σημαντικών ηθικών διλημμάτων που θέτει (κάτι που κάνει ακόμα πιο αξιοθαύμαστη την επιτυχία της, μιας και δεν απευθύνεται σε όλους). Σίγουρο είναι επίσης ότι όλοι όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει τα 9 επεισόδια, έχουν ήδη γκουγκλάρει τις λέξεις "Squid Game Season 2” για να δουν εάν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος κύκλος. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Netflix για μια δεύτερη σεζόν, το πιο πιθανό είναι η επιτυχία της σειράς να "επιβάλλει" τη δημιουργία ενός επόμενου κύκλου. Εξάλλου –και χωρίς να θέλουμε να ρισκάρουμε κάποιο spoiler- είναι σαφές ότι το φινάλε της πρώτης σεζόν σχεδόν προδιαγράφει την πιθανή επιστροφή του.

Διαβάστε Επίσης

Tο καστ της 2ης σεζόν

Δεδομένου ότι το Squid Game αναφέρεται σε ένα παιχνίδι όπου όποιος χάνει πεθαίνει, είναι αναπόφευκτο το μεγαλύτερο μέρος του καστ να μην "επιβιώσει" μέχρι το τέλος της πρώτης σεζόν. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία κατά το νέο κύκλο σεζόν, είτε πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι είτε για κάτι εντελώς διαφορετικό, το Squid Game 2 θα χρειαστεί ένα νέο καστ. Πάντως, σύμφωνα με τις θεωρίες με τις οποίες έχουν γεμίσει οι φαν της σειράς τα αντίστοιχα fora στο διαδίκτυο, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους βασικούς χαρακτήρες να επιστρέψουν –εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ακόμα και νεκρούς ήρωες να "ανασταίνονται" με κάποιο σεναριακό τρικ για να πάρουν μέρος στη συνέχεια της ιστορίας.

Οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk

Μιλώντας στο Variety ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Squid Game αποκάλυψε ότι άρχισε να δουλεύει τη σειρά το 2008, ενώ χρειάστηκε έξι μήνες για να τελειοποιήσει τα πρώτα δύο επεισόδια. Όταν ρωτήθηκε εάν είναι διατεθειμένος να ετοιμάσει ένα δεύτερο κύκλο, κράτησε μάλλον ουδέτερη στάση, χωρίς να βάζει τέλος στις ελπίδες των φαν αλλά και χωρίς να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες τους. "Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το να αναπτύξω κάποιο σχέδιο για το" Squid Game 2 ". Κουράζομαι που το σκέφτομαι" είπε. "Αλλά αν το έκανα, σίγουρα δεν θα το έκανα μόνος μου. Θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσω μια ομάδα συγγραφέων και θα ήθελα πολλούς έμπειρους σκηνοθέτες ". Παράλληλα, όπως είπε, σκοπεύει να επιστρέψει στην δημιουργία ταινιών –μάλιστα αυτή την περίοδο ασχολείται με τα προσχέδια μιας ταινίας που ονομάζεται "KO Club" (συντομογραφία του Killing Old Men Club"), την οποία περιγράφει ως "ένα είδος πολέμου μεταξύ γενεών".

Πάντως, μερικές μέρες αργότερα και μετά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε διεθνώς η προβολή της σειράς στο Netflix, παραδέχτηκε μιλώντας στο CNN ότι σκέφτεται όλο και περισσότερο τη δεύτερη σεζόν. "Η συγγραφή, η παραγωγή και η σκηνοθεσία μιας σειράς μόνο ήταν πραγματικά ένα εξαιρετικά μεγάλο έργο. Όταν σκέφτομαι να κάνω το ίδιο για τη 2η σεζόν, ανησυχώ. Δεν υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο αυτή τη στιγμή, αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική που πραγματικά το σκέφτομαι". Η επικεφαλής του διεθνούς προγράμματος του Netflix, Bela Bajaria, δήλωσε στον Vulture ότι το πότε θα προβληθεί ο δεύτερος κύκλος είναι θέμα του Hwang, υπονοώντας ότι η πλατφόρμα είναι δεδομένο ότι θέλει να υπάρξει η συνέχεια της σειράς. "Αυτή τη στιγμή δουλεύει για μια ταινία και κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να το οργανώσουμε σωστά για αυτόν", είπε.

Διαβάστε Επίσης