
Άλλοτε μικρές, άλλοτε περισσότερο μεγάλες, οι αλλαγές σε εστιατόρια και διευθύνσεις ανανεώνουν τον γαστρονομικό χάρτη μίας πόλης, ακόμα κι αυτή διακρίνεται για το μέγεθος της έκτασης και του πληθυσμού της, όπως η Αθήνα. Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην εστιατορική σκηνή της πόλης τις τελευταίες ημέρες, (και τι αναμένεται να) το προσεχές διάστημα;

Μία Experience γεύσης διά χειρός Beefbar Athens
Πιστό στο όραμά του για διαρκή εξέλιξη, το Beefbar Athens εμπνέεται από το παρελθόν του και επαναφέρει το Experience Menu του ανανεωμένο, με την ίδια, όμως, γοητεία και αστική πολυτέλεια. Μέχρι και τις 31 Μαΐου, μπορείτε να ανακαλύψει ξανά τα signature πιάτα του Beefbar μέσα από ένα tailor-made μενού, ιδανικό για να απολαύσετε comfort επιλογές με μια elevated αισθητική.
Ένα αυθεντικό experience, με τα πιο χαρακτηριστικά street food πιάτα του εστιατορίου, όπως τα εκρηκτικά Lobster Tacos και τα παιχνιδιάρικα mini Big K Burgers με Kobe beef και τραγανό μπέικον – αφετηρία μιας εμπειρίας που κορυφώνεται με τα comfort main dishes του μενού. Από την elegant Black Angus striploin και το stir-fried Pepper Beef, μέχρι τον σολομό Unagi με αρωματικά ασιατικά αρώματα, τα κυρίως πιάτα φλερτάρουν με την ουσία της ανεπιτήδευτης γαστρονομίας. Το Experience Menu θα είναι διαθέσιμο από Κυριακή έως Πέμπτη από τις 19:00, καθώς και κάθε Παρασκευή μεσημέρι από τις 13:00 έως τις 16:00.

Ora για ένα μισελενάτο 4 Hands Dinner
Αποθεώνοντας τη μεσογειακή γεύση και δίνοντας σε αυτή τη μοναδική μπριγάδα του φρέσκου ψαριού κάτι από τα αγνά υλικά της χώρας και την πολυτέλεια του σκηνικού, το Ora by Ettore Botrini, εντός του One&Only Aesthesis, μετατρέπει κάθε δείπνο σε μία ολιστική εμπειρία. Για μία βραδιά, ο μισελενάτος και πολυβραβευμένος στους Χρυσούς Σκούφους, Έκτορας Μποτρίνι υποδέχεται τον Executive Chef του έναστρου Delta Restaurant, Γιώργο Παπαζαχαρία, σε ένα 4 Hands Dinner στις 27 Μαΐου, συνθέτοντας έναν απολαυστικό διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο με την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο παρασκήνιο.

Το Woowoo garden φέρνει ασιατική διάθεση στην καρδιά της Αθήνας
Μία όαση δροσιάς σε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατείες του Κολωνακίου υπόσχεται το Woowoo, το οποίο ανοίγει τον κήπο του, παρουσιάζοντας το Woowoo Garden. Ένας προορισμός για να ζήσετε τη νύχτα, με τη διάθεση να ανεβαίνει όσο κυλάει η βραδιά και τον Αντώνη Δόμινο (Dominos) να μαγνητίζει με τη φωνή του, συνθέτοντας μία ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια, χορό και ανεμελιά. Στο μενού κυριαρχούν τα αγαπημένα ασιατικά πιάτα με επιρροές από Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, αυτή τη φορά υπό την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Μπάμπαλη – ενός δημιουργού με διεθνές αποτύπωμα σε κουζίνες του Χονγκ Κονγκ, των Καννών και της Μυκόνου, ενώ τα signature cocktail υπογράφει ο Γιώργος Βαρθολομαίος. Στην Ξανθίππου 10.

Το Spit Jack απέκτησε αδερφάκι
Η rotisserie Spit Jack, γνωστή για την πρωτότυπη προσέγγισή της στο ψητό κρέας και την επιτυχία της στο κέντρο της πόλης, αποκτά δεύτερο σπίτι στον δεύτερο όροφο του Golden Hall. Η νέα άφιξη στο Μαρούσι διατηρεί όλα όσα έκαναν το Spit Jack σημείο αναφοράς: αργοψημένα κοτόπουλα, τραγανές πορκέτες, πάπιες με ιδανικό ψήσιμο, και δυνατά πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με παστό κρόκο αυγού, τα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα κόκκινου κρασιού και η σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με ασιατικό γλάσο, με τη σύμπραξη με την ομάδα του The Bar in Front of the Bar, η οποία υπογράφει την cocktail list, να δυναμώνει την ένταση σε κάθε στιγμή. Παράλληλα, η wine list περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, με πάνω από 15 επιλογές by the glass, για ένα γευστικό pairing που αναδεικνύει κάθε πιάτο.

Μία Margarita MAYnia απολαυστική όλον τον μήνα
Οι μαργαρίτες του TGI Friday's είναι κάτι παραπάνω από ένα ποτό. Είναι ένα ραντεβού με συστατικά που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και φλερτάρουν με μία περισσότερο χαλαρή – άκρως δροσιστική – διάθεση. Τον Μάιο, μάλιστα, έχουν την τιμητική τους με τη Margarita MAYnia να φέρει απολαυστικές γεύσεις σε value for money. Η διαχρονική Fridays™ Classic Margarita και η The Best Fridays™ Margarita συνεχίζουν να ξεχωρίζουν για την ισορροπία και την έντασή τους. Για όσους αγαπούν τις αντιθέσεις, η Pink Chili Margarita και η Spicy Pineapple Margarita φέρνουν τολμηρές spicy νότες.
Η Peach Basil Margarita συνδυάζει την el Jimador Blanco με ζουμερό ροδάκινο, φρέσκο βασιλικό, citrus χυμούς και νέκταρ αγαύης, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και απόλυτα δροσιστικό cocktail. Αντίστοιχα, η Passion Fruit Margarita εντυπωσιάζει με την εξωτική της φρεσκάδα, αναμειγνύοντας passion fruit με φρέσκο χυμό lime και λεμόνι, πάντα με βάση την el Jimador Blanco και την απαλή γλυκύτητα της αγαύης, αλλά και μία νέα άφιξη: το Mexican Breeze, ένα φρουτώδες και δροσερό cocktail με el Jimador Blanco, Blue Curacao, μάνγκο, ανανά και φρέσκο χυμό lime, που ισορροπεί ανάμεσα στην ένταση και τη φρεσκάδα της εποχής.

Το ΒÓTOXE Athens ανοίγει τον Ethereal Garden του
Το παιχνιδιάρικο όνομά του κλείνει το μάτι στη γεύση που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της και στο design που καταφέρνει να συνδυάσει τη σοφία του κλασικού με τη γοητεία του νέου. Αγκαλιάζοντας τον καλοκαιρινό του εαυτό, το ΒÓTOXE Athens ανοίγει τον Ethereal Garden του, μία όαση δροσιάς και γαστρονομικής εξερεύνησης με εσάνς βασιλικού καβουριού, επιλογές από εξαιρετικό sushi, τραγανά tidbits από burgers με Black Angus ταυτότητα και Rib Eye για τους λάτρεις του κρέατος. Φυσικά, η οινική κάρτα και τα custom κοκτέιλ του εντυπωσιάζουν, όσο η σφαίρα σοκολάτας με κρεμ μπρουλέ και η αέρινη κρέμα σε αφράτο γαλλικό choux γράφουν τον επίλογο της θερινής εμπειρίας.