
Ανάμεσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον θερινό πυρήνα της, η πρωτεύουσα υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με ανανεωμένη γεύση, νέα dining spots και φρέσκες προτάσεις σε κάθε της σημείο. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τα πρώτα νέα ενός γαστρονομικού χάρτη που μόλις άρχισε να ξεδιπλώνει τον θερινό του χαρακτήρα.
Το διεθνές Sumosan έρχεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Όσοι έχουν βρεθεί στην Ελούντα, έχουν γευτεί την κουζίνα που το Sumosan παρουσιάζει σε σημαντικές μητροπόλεις του σύγχρονου lifestyle – ανάμεσά τους, το Λονδίνο, η Ντόχα, η Κουρσεβέλ, η Ριάντ, το Βερολίνο. Φέτος, το καλοκαίρι προσθέτει στη λίστα των προορισμών του και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εντός του One&Only Aesthesis.

"Η άφιξη του Sumosan προσθέτει μια συναρπαστική νέα διάσταση στη γαστρονομική μας πρόταση στο One&Only Aesthesis. Γνωστό για το δημιουργικό του πνεύμα και το κομψό του ύφος, το pop-up δεν φέρνει μόνο μια παγκόσμια αύρα στο θέρετρο, αλλά διευρύνει και τις επιλογές για φαγητό τόσο για τους επισκέπτες μας όσο και για την τοπική Αθηναϊκή κοινότητα. Είναι ένα τολμηρό βήμα που μας συνδέει ακόμα πιο βαθιά με τη ζωντάνια της Ριβιέρας", δηλώνει ο Gerald Krischek, Γενικός Διευθυντής του resort.

Συνδυάζοντας εξαιρετικές ιαπωνικές γεύσεις με δημιουργικότητα και υψηλή αισθητική, το Sumosan μας υποδέχεται στο pop – up σύμπαν του, στον χώρο του Thymisi Bar. Στο επίκεντρο του pop-up θα βρίσκεται ένα μενού που τιμά την ιαπωνική γαστρονομία, ενώ τολμά να προτείνει απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς. Από τα αριστοτεχνικά maki, sushi και sashimi, μέχρι τις signature δημιουργίες όπως η σαλάτα αστακού, τα sashimi taquitos, οι γαρίδες με wasabi και ο μαύρος μπακαλιάρος με miso, κάθε πρόταση αντανακλά τη φιλοσοφία του brand για κορυφαία ποιότητα και άψογη εκτέλεση. Η επίσημη έναρξη αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, με περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τις κρατήσεις να ανακοινώνονται σύντομα.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Γλυφάδα
Κάτι νέο ανθίζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Μία ενδιαφέρουσα συνδιαλλαγή τέχνης και γεύσης πραγματοποιείται στο Perianth Hotel, στην καρδιά της Αθήνας. Έργα σύγχρονης τέχνης σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών σας προσκαλούν να κάνετε μία παύση πριν οδηγηθείτε στο τραπέζι σας στα ψηλά – η θέα στην Ακρόπολη είναι εκπληκτική – ή στο ισόγειο, εκεί όπου ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο ανθίζει. Εμπνευσμένο από τα λουλούδια και την ελληνική λέξη ανθήρας, το Anther, όπως ονομάζεται, εμπιστεύεται την εγχώρια πρώτη ύλη, τη διαχειρίζεται αριστοτεχνικά με τη συνδρομή του σεφ Νάσου Τσιρονίκου, παρουσιάζοντας τρία διαφορετικά μενού: ένα για τις πρωινές ώρες, ένα all-day για το brunch και το lunch σας και ένα dinner για τις βραδινές στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης των αισθήσεων.

Η ημέρα ξεκινάει με ένα πρωινό (τόσο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όσο και για το ευρύτερο κοινό) ιδιαίτερα πλούσιο σε επιλογές, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων χειροποίητα αρτοσκευάσματα και μπάρες ενέργειας, μπολ με açaí και διάφορα πιάτα με βάση τα αβγά. Το all-day μενού σερβίρεται έως τις έξι το απόγευμα και αποτελείται από πιο ελαφριά πιάτα, όπως σαλάτα με παλαιωμένο ανθότυρο, κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης, μοσχαρίσιο χτένι με γιαούρτι, αλλά και ψάρι ημέρας με ρεβιθάδα στην γάστρα.

Για το βράδυ, ο σεφ προτείνει μια επιλογή από εκλεπτυσμένα εποχικά πιάτα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνικότητα και την εντοπιότητα. Τα χόρτα εποχής με πουρέ γλυκοπατάτας και η μπουράτα Κερκίνης με τοματίνια και βασιλικό φέρνουν τις δροσερές γεύσεις της Μεσογείου στο τραπέζι, όσα τα αβγά με στάκα μεταφράζουν την παραδοσιακή κρητική συνταγή με σύγχρονη ματιά και το γιουβέτσι με ουρά μόσχου αναδεικνύεται στην επιτομή του ελληνικού comfort food. Στα signature πιάτα του Anther συγκαταλέγονται και οι μακαρούνες με καπνιστή μελιτζάνα, κρέμα γραβιέρας και μανιτάρια, ενώ η έκπληξη έρχεται γαστρονομικά από τα ρεβίθια στη γάστρα με μπρουσκέτα αρωματισμένη με πελτέ ντομάτας, αλλά και το ψάρι φρικασέ. Φυσικά, δεν αποχωρείτε από το εστιατόριο χωρίς μία γεύση από τα γλυκά του μενού.
Βασιλικής 2, πλατεία Αγίας Ειρήνης
Gastronomy Wednesdays στο Island Athens Riviera
Σε ένα σαγηνευτικό σκηνικό, όπου το λευκό στους τοίχους συνομιλεί με το μπλε και την απρόσκοπτη οπτική στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο Island Athens Riviera, η γεύση έρχεται ξανά στο επίκεντρο με σημαντικούς σεφ της παγκόσμιας σκηνής να δίνουν κάθε Τετάρτη το δικό τους ραντεβού με το εκλεπτυσμένο κοινό της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, το Island υποδέχεται, στο πλαίσιο των Gastronomy Wednesdays, τον διακεκριμένο Ιταλό chef Ciro Scamardella, που έρχεται απευθείας από το φημισμένο εστιατόριο Pipero Roma, βραβευμένο με αστέρι Michelin. Γνωστός για τη σύγχρονη προσέγγισή του στην ιταλική κουζίνα και τη δημιουργική του ενέργεια, ο Ciro παρουσιάζει ένα tasting menu αποκλειστικά σχεδιασμένο ειδικά για το Island, συνδυάζοντας μεσογειακές γεύσεις με avant-garde τεχνικές.

Το ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά μενού ξεκινά με δροσιστικό ceviche, συνεχίζεται με smoked beef ταρτάρ, καρμπονάρα σε Pipero συνταγή, τραγανιστική τηγανιτή γαρίδα tempura με amberjack, ginger και ολοκληρώνεται με δροσιστικό αμυγδαλωτό γλυκό με litchee. Κάθε πιάτο συνοδεύεται από μία διαφορετική ετικέτα κρασιού του διεθνή αμπελώνα.
27ο χιλιόμετρο Αθηνών - Σουνίου