Eat Chic | 7 εστιατόρια στην Αθήνα για απολαυστικό Thanksgiving

Οι εστιατορικές διευθύνσεις της πρωτεύουσας υιοθετούν το παραδοσιακό έθιμο της Αμερικής, συνθέτοντας ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ημέρα των Ευχαριστιών – κατά κόσμον Thanksgiving – δεν είναι απλά μία ακόμα ευπρόσδεκτη αργία. Ούτε ένα μεγάλο τραπέζι, εφάμιλλο εκείνου που συνθέτουμε τα Χριστούγεννα, με πρωταγωνίστρια τη γαλοπούλα. Η ρίζα της εορτής εντοπίζεται το 1621 όταν οι Προσκυνητές (Pilgrims), Άγγλοι άποικοι που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Αγγλία, γιόρτασαν την επιτυχημένη συγκομιδή της χρονιάς μαζί με τους ιθαγενείς Wampanoag με ένα μικρό δείπνο ευχαριστιών προς τη μητέρα γη και το θείο στοιχείο. 

Δύο και κάτι αιώνες μετά, ο Abraham Lincoln καθιερώνει το Thanksgiving ως την τελευταία μεγάλη αργία πριν από τα Χριστούγεννα με σκοπό να κρατήσει τους ανθρώπους ενωμένους ακόμη και εμπόλεμες καταστάσεις. Σήμερα, η γιορτή μεταφράζεται διεθνώς ως ημέρα ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχουμε. Πλήρως συγχρονισμένες με αυτή τη φιλοσοφία, αρκετές εστιατορικές διευθύνσεις στην Αθήνα παρουσιάζουν το δικό τους μενού, ειδικά σχεδιασμένο φέτος για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

GB Roof Garden

Ένα ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα των Ευχαριστιών μενού ενορχηστρώνουν ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λιόκας, Executive και Head Chef αντίστοιχα των εστιατορίων της Μεγάλης Βρεταννίας και του King George. Συνδυάζοντας χρώμα και γεύση, τα πιάτα που συνθέτουν το bespoke menu αποπνέουν μία αίσθηση ζεστασιάς, ευγνωμοσύνης και εκλεπτυσμένης κομψότητας – στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα δύο εμβληματικά ξενοδοχεία κάθε μέρα.

Eat Chic | 7 εστιατόρια στην Αθήνα για απολαυστικό Thanksgiving

Το τραπέζι στήνεται από τις 18:00 στο GB Roof Garden, εκεί όπου η οπτική σας συνδιαλέγεται με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό με πανοραμική διάθεση, και ξεκινά με σούπα καλαμποκιού με τραγανή πανσέτα και κρέμα εσπεριδοειδών. Συνεχίζεται με σαλάτα με δίκκοκο σιτάρι, ψητές ρίζες, ρόδι, σπόρους κολοκύθας και σάλτσα από παλαιωμένο ρύζι βαλσάμικο και κορυφώνεται είτε παραδοσιακά με ψητή γαλοπούλα με λαχανάκια Βρυξελλών, πουρέ γλυκοπατάτας και γλασαρισμένα καρότα με πορτοκάλι είτε με φιλέτο από μοσχαράκι γαλάκτος το οποίο συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ. Τη βραδιά ολοκληρώνει μία spicy τάρτα κολοκύθας. 

Athénée Athens

Meeting point καλλιτεχνών και εκείνων που επιθυμούν να κάνουν μία στάση όσο ανακαλύπτουν την πόλη, το Athénée δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του πρόταση για το Thanksgiving. Το μενού του Νίκου Σκλήρα συναντά τη φωνή της Στεφανίας Μοροσίνη σε μία βραδιά με ευχαριστήρια διάθεση και downtown εσάνς.

athenee athens

Το καλωσόρισμα γίνεται με γλυκιά κολοκυθόσουπα με sour cream πινελιές, η συνέχεια με φθινοπωρινή σαλάτα με blue cheese, σπόρους κολοκύθας και αχλάδι, ενώ το κυρίως – φυσικά – ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και μαρμελάδα cranberry. Ο επίλογος έχει τη γεύση μίας μηλόπιτας pecan. 

10 Urban Roof

Το 10 Urban Roof το αγαπάτε για την εκπληκτική θέα – σε κάθε ορόσημο της πρωτεύουσας – που προσφέρει, τη fine αισθητική του, αλλά και αυτή τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνει τον χώρο του ανάλογα την περίσταση. Το rooftop του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Athens γιορτάζει το Thanksgiving με την παρουσία κολοκύθας στα τραπέζια και μία χρωματική παλέτα στην οποία το πορτοκαλί κυριαρχεί.

10 urban roof

Όσον αφορά τη γευστική του πρόταση, αυτή ξεκινά με spicy κολοκυθόσουπα με lime, αφρό από κρέμα τυριού και άρωμα τρούφας και σαλάτα μεσκλάν με τραγανό μπέικον, καραμελωμένα φρούτα και ψητή κολοκύθα. Το ποτήρι με ζεστό κόκκινο κρασί με φρούτα και λαχανικά έχει ήδη έρθει στο τραπέζι. Στο επίκεντρο της βραδιάς, η σιγοβρασμένη για 16 ώρες φρέσκια γαλοπούλα με παραδοσιακή with a twist γέμιση, οι μουσικές του DJ Τάκη Χιωτακάκου, αλλά και το baked cheesecake με κάστανο και κόκκινα φρούτα.

IT+ Restaurant

Αποφασισμένοι να πουν "ευχαριστώ" με τον πιο νόστιμο τρόπο, οι άνθρωποι του warm & comfy IT+ Restaurant μεταμορφώνουν το εστιατόριο τους επί της Βουκουρεστίου σε ένα spot όπου το sharing δεν είναι απλά dining επιλογή, αλλά φιλοσοφία ζωής. Στο ειδικά για το Thanksgiving σχεδιασμένο μενού, η γεύση συναντά τη ζεστασιά και το χρώμα, μέσα από επιλογές που ακροβατούν ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο. 

it restaurant

Μία σούπα κολοκύθας με κρέμα καρύδας και crispy παρμεζάνας, μία πίτα κολοκύθας με κρέμα φασκόμηλο και φέτα και μία σαλάτα με πράσινα φύλλα με kale, κυανό τυρί, ρόδι, pecan και πίκλα κρεμμύδι συνιστούν τα πρώτα του μενού. Για κυρίως, μπορείτε να κινηθείτε ανάμεσα σε φιλέτο γαλοπούλας με marble syrup και gravy μανιταριών, μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με γλυκοπατάτα και broccolini και capelli γεμιστά με κολοκύθα, καθώς και rigatoni με φασκόμηλο, παρμεζάνα και λεμόνι. Επίλογος με τάρτα cheesecake με κολοκύθα και pecan. 

Moo Casa Restaurant

Για μία μόνο ημέρα, το MooCasa, το εστιατόριο που συνδυάζει steak και lobster με αριστοτεχνικό τρόπο, μετατρέπεται σε Thanksgiving spot. Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, οι καλεσμένοι που θέλουν να γιορτάσουν την ημέρα αυτή μπορούν να επιλέξουν το συγκεκριμένο μενού που περιλαμβάνει σούπα, ραβιόλι Surf & Turf, σαλάτα, την καθιερωμένη ψητή γαλοπούλα της ημέρας και, φυσικά, επιδόρπιο

moocasa

Το μενού θα είναι διαθέσιμο τόσο στον χώρο του Moo Casa όσο και ως παραγγελία για το σπίτι, για όσους επιθυμούν να το μοιραστούν στο δικό τους οικογενειακό τραπέζι. Φυσικά, στο μενού μπορούν να προστεθεί και οποιαδήποτε άλλη επιλογή από τη γευστική κάρτα του εστιατορίου.

La Suite Lounge

Το ραντεβού στα ψηλά του St. George Lycabettus την Ημέρα των Ευχαριστιών αρχίζει και μετατρέπεται σε ένα από τα σταθερά ετησίως. Φέτος, ο Executive Chef του La Suite Lounge, Στέφανος Παπανικολάου, πειραματίζεται με τα πιάτα του κλασικού Thanksgiving οδηγώντας τα σε νέα διάσταση.

lycabettus

Το μενού περιλαμβάνει την κλασσική κολοκυθόσουπα, γαλοπούλα ψημένη σωστά και με τα κατάλληλα συνοδευτικά, και απολαυστική μηλόπιτα για τον επίλογο μίας βραδιάς που το St. George Lycabettus ξέρει κάθε χρόνο να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. 


Ora by Ettore Botrini

Με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα – μία ανάσα από τη θάλασσα – και το παραμυθένιο Christmas Market που μόλις ξεκίνησε τη δική του εορταστική διαδρομή, το ORA by Ettore Botrini ανατρέπει για ακόμα μία φορά τα δεδομένα επιλέγοντας να μη δημιουργήσει ένα μενού για το βράδυ της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, αλλά ένα Thanksgiving brunch την ερχόμενη Κυριακή (30 του μήνα)

ora eat chic

Από τις 13:00 έως και τις 16:00, ο μπουφές ενός από τα πιο απολαυστικά brunch sessions αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα εμπλουτίζεται με άρωμα και γεύση κολοκύθας, δημιουργικές επιλογές με γαλοπούλα και εύγευστες εκπλήξεις πάντα με την υπογραφή του Ettore Botrini. Εντός του One&Only Aesthesis.