Από το Φεστιβάλ του Τορόντο στην Αθήνα | Ο Romain Gavras αποκαλύπτει τα μυστικά του σινεμά σε ένα μοναδικό masterclass

Με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας "Sacrifice", ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο.

Το enfant terrible του γαλλικού κινηματογράφου, ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Romain Gavras, έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό masterclass στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (18:00 - 20:00), με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της νέας του ταινίας μεγάλου μήκους "Sacrifice” ("Θυσία"), ο δημιουργός του Athena και του Our Day Will Come θα συνομιλήσει με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο για την ακατέργαστη ενέργεια του σινεμά, τη δύναμη της μουσικής και την επιδραστικότητα των εικόνων.

Masterclass για την ακατέργαστη ενέργεια της εικόνας

Η συνάντηση θα προσφέρει μια εις βάθος εξερεύνηση της δημιουργικής πορείας του Romain Gavras. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικό υλικό και να ανακαλύψουν πώς ο σκηνοθέτης εμπνέεται τις δυναμικές εικόνες του, πώς χτίζει δυστοπικούς κόσμους και με ποια κριτήρια επιλέγει τους χαρακτήρες του.

Η συζήτηση θα καλύψει ολόκληρη τη φιλμογραφία του: από το κινηματογραφικό του ντεμπούτο Our Day Will Come με τον Vincent Cassel, το αμφιλεγόμενο The World Is Yours και τη σύγχρονη τραγωδία Athena, μέχρι τα εμβληματικά μουσικά βίντεο κλιπ που έγραψαν ιστορία, όπως τα "Stress" (Justice), "Born Free" και "Bad Girl" (M.I.A.), "No Church in the Wild" (Jay-Z & Kanye West) και το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα στις Κάννες "Gosh" του Jamie XX.

Η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας "Sacrifice” ("Θυσία")

Το masterclass πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής πρεμιέρας του "Sacrifice”, της νέας παραγωγής των Iconoclast, Mid March Media και Heretic, σε συνεργασία με το Onassis Culture. Η ταινία, που κάνει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Gavras μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου από τη Rosebud.21.

Πρόκειται για μια σατιρική περιπέτεια δράσης με ένα εντυπωσιακό all-star καστ που περιλαμβάνει τους Anya Taylor-Joy, Chris Evans, Vincent Cassel, Salma Hayek Pinault, John Malkovich, Ambika Mod και Charli XCX. Η υπόθεση παρακολουθεί μια ριζοσπαστικοποιημένη ομάδα οικοτρομοκρατών που εισβάλλει σε ένα πολυτελές φιλανθρωπικό γκαλά με σκοπό μια τελετουργική θυσία, προκαλώντας μια αλυσίδα γεγονότων όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, πίστης και επιτέλεσης συγχέονται.

Πληροφορίες Εκδήλωσης & Εισιτήρια

Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) – Κεντρική Σκηνή
Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακή 4 Οκτωβρίου | 18:00 – 20:00
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Τιμές Εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 30 €
  • Μειωμένο / Φίλοι Στέγης / Κάτοικοι Γειτονιάς: 24 €
  • Ανεργίας: 21 €
  • ΑμεΑ & Συνοδός ΑμεΑ: 10 € (κρατήσεις τηλεφωνικά στο 2130178036 ή στο infotickets@onassis.org)

Η προπώληση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας digital ticket, τηλεφωνικά στο 219 219 1000, καθώς και στα εκδοτήρια της Στέγης (Πέμπτη έως Κυριακή 18:00 – 21:00).