X

Sandringham Estate | Το ησυχαστήριο της βασίλισσας Ελισάβετ όπου κατά παράδοση περνάει τη γιορτή των Χριστουγέννων

Η αγαπημένη κατοικία της Ελισάβετ που ανήκει στην οικογένειά της από το 1862 και μπορείτε να επισκεφθείτε.

Περίπου 2,5 ώρες από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ, η ιδιωτική οικία Sandringham της βασίλισσας Ελισάβετ αποτελεί μία από τις πιο λατρεμένες επιλογές της ανάμεσα στις 6 κατοικίες που έχει να διαλέξει για τη διαμονή της. Όμως, εκείνο, που την κάνει να ξεχωρίζει, πέρα από το γεγονός ότι ανήκει στη οικογένειά της από το 1862, είναι η θαλπωρή που της χαρίζει, αφού εκεί περνά κατά παράδοση η βασιλική οικογένεια τα Χριστούγεννα . 

Διαβάστε Επίσης

To κάστρο του Sandringham, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Norfolk και υπολογίζεται μόνο λίγα μίλια από το Λονδίνο, εκτείνεται σε 80.000 στρέμματα. Πρώτη φορά πέρασε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας το 1862 ως εξοχικό, το οποίο δόθηκε στον Edward VII ως δώρο για τον γάμο του με την Alexandra της Δανίας. Ο παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιος Ε', το είχε χαρακτηρίσει ως το μέρος που αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Αλλά και ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ θα πεθάνει εκεί τον Φεβρουάριο του 1952. Μάλιστα, το 1957 η βασίλισσα Ελισάβετ θα πραγματοποιήσει το πρώτο τηλεοπτικό μήνυμα από την κατοικία της στο Norfolk για τα Χριστούγεννα, σηματοδοτώντας την 25η επέτειο από τον πρώτο χριστουγεννιάτικο λόγο του παππού της, ο οποίος είχε μεταδοθεί πρώτη φορά μέσω ραδιοφώνου. 

Και ενώ μετά τον θάνατο του βασιλιά Γεωργίου, το αρχικό πλάνο ήταν η ιδιοκτησία να καταστραφεί, τη θέση της οποία θα αντικαθιστούσε μία πιο μοντέρνα κατασκευή, εν τέλει κανείς δεν πείραξε το ιστορικό σπίτι και από τότε έχει παραμείνει όπως το γνωρίζαμε. Ειδικότερα, η ιδιοκτησία δίνει δουλειά σε τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ αποτελεί το σπίτι σπάνιων φυτών και άγριων ζώων, με τη βασιλική οικογένεια να δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στη βιωσιμότητα.

Από την άλλη, η βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη προσπαθούν πάντα να υποστηρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και τις μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας ζωή στην περιοχή. Μην ξεχνάμε πως κάθε Χριστούγεννα πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Norfolk για να δει από κοντά την οικογένεια των Windsor. 

Τι κι αν μέχρι το 1977 οι πύλες του Κάστρου ήταν κλειστές, πλέον ο καθένας από εμάς έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την αγαπημένη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ειδικότερα, με αφορμή το Ασημένιο Ιωβηλαίο που γιόρτασε εκείνη τη χρονιά, η μονάρχης άνοιξε τις πόρτες προς το κοινό και πλέον οι επισκέπτες μπορούν περιηγηθούν σε συγκεκριμένα σημεία της ιδιοκτησίας και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του Κάστρου στο μουσείο που υπάρχει εκεί.

Διαβάστε Επίσης