5 ταινίες εποχής που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Διάσημες ιστορίες σπουδαίων χαρακτήρων της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

Ίσως είναι η αθωότητα που αυτές οι ταινίες κρύβουν, χωρίς περίπλοκες ιστορίες, τεχνολογία και προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Πάντα θα γυρνάμε στις ταινίες εποχής γιατί μας δείχνουν πως κάποτε υπήρχε ζωή πριν από τα social media, με τους έρωτες, τα πάθη και τις τραγωδίες των χαρακτήρων αυτών να αποτυπώνονται με τρόπο αληθινό, είτε οι ιστορίες αυτές βασίζονται σε κάποιο μυθιστόρημα, είτε πρόκειται για πρωτότυπο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση αυτό το "ταξίδι" στο παρελθόν και σε ένα lifestyle τόσο μακρινό από το δικό μας έχει πάντα ενδιαφέρον, ειδικά όταν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού στην πλατφόρμα του Netflix. 

Περηφάνια & Προκατάληψη

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Jane Austen, η ιστορία της οικογένειας Bennet και του ειδυλλίου ανάμεσα στην ανυπότακτη Elizabeth και στον "αυστηρό" κ. Darcy είναι τόσο διαχρονική, που η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη γίνεται αβίαστα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους απολαμβάνουμε την Keira Knightley και τον Matthew Macfadyen, ενώ στη σκηνοθεσία τον Joe Wright, του οποίου η ταινία αποτέλεσε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του.

Μικρές Κυρίες

Για το κλασικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott, έχετε στα χέρια σας δύο επιλογές καθώς η ιστορία έχει μεταφερθεί επιτυχώς στη μεγάλη οθόνη δύο φορές, με το Netflix να μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και τις δύο. Αν λοιπόν είστε λάτρις της πιο κλασικής απεικόνισης, τότε η βερσιόν του 1994 ταιριάζει περισσότερο σε εσάς. Αντίθετα, αν προτιμάτε να δείτε το συγκεκριμένο αριστούργημα της λογοτεχνίας μέσα από μια πιο σύγχρονη σκοπιά, τότε η απόδοση της Greta Gerwig, η οποία κυκλοφόρησε το 2019 είναι ιδανική για εσάς.

Άννα Καρένινα

Ο Λέων Τολστόι χάρισε στο κοινό την πιο γνωστή ιστορία παράλληλης σχέσης που συγκλόνισε τον κόσμο της λογοτεχνίας, ενώ ο Joe Wright, συνεργαζόμενος για ακόμη μία φορά με την Keira Knightley, κατάφερε να μεταφέρει το κλασικό έργο στον κινηματογράφο με έναν τρόπο μαεστρικό. 

Τα χρόνια της αθωότητας

Μεταφερόμαστε στην καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης του 19ου αιώνα όπου ένας νεός δικηγόρος ερωτεύεται μία χωρισμένη γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι ξαδέρφη της αρραβωνιαστικιάς του. Οι ερμηνείες των Daniel Day Leiws, Michelle Pfeiffer και Winona Ryder συμφωνούν απόλυτα με την απεικόνιση των χαρακτήρων τους στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Edith Wharton, υπό τις αλάνθαστες οδηγίες του Martin Scorsese. 

Downton Abbey

Η επιτυχία της σειράς κατέστησε αναπόφευκτη τη δημιουργία μίας ταινίας για την αγαπημένη αριστοκρατική οικογένεια Crawley και τις ιστορίες που κρύβει κάθε ξεχωριστός χαρακτήρας της εκπομπής. Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρέιλερ της δεύτερης ταινίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2022.