Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά: Όσα πρέπει να ξέρετε για την τηλεοπτική επιστροφή της χρονιάς

Το πιο συγκινητικό τηλεοπτικό reunion λαμβάνει χώρα στον αέρα του ΣΚΑΪ

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΑΝΤΩΝΑΤΟς

Είναι πλέον γεγονός! Το "Λόγω Τιμής", η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες δύο δεκαετίες πριν, επέστρεψε με νέα επεισόδια και η παρέα της Πάτρας ξανασυστήθηκε. Έχοντας μάθει από τα λάθη τους, κρατώντας όμως τη σπίθα της "πατρινής ομοψυχίας", οι τηλεοπτικοί ήρωες ζουν μία ενήλικη ζωή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το trailer.

Ποιο είναι το "Λόγω Τιμής";


Το "Λόγω Τιμής" είναι μία κοινωνική νεανική σειρά που μεταδόθηκε από το MEGA τη σεζόν 1996-1997. Το σενάριο υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τη σκηνοθεσία ο Λάμπης Ζαρουτιάδης. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 1996 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 1997 σε 31 επεισόδια. Θεωρήθηκε μία από τις πλέον επιδραστικές σειρές που προβλήθηκαν ποτέ στην ιδιωτική τηλεόραση των '90s, κυρίως για τον τρόπο που αποτύπωσε τις νεανικές ιστορίες των 7 πρωταγωνιστών.

Οι πρωταγωνιστές και η ιστορία που ακολούθησε


Ο ‘ψηλός’, ο ‘Τσίου’, ο φαντάρος, η Ηρώ και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν μόνο η αρχή για μία λαμπρή πορεία στην τηλεόραση και το θέατρο για τους περισσότερους εκ των πρωταγωνιστών. Ο Άλκης Κούρκουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Αγγελική Δημητρακοπούλου και η Βίκυ Βολιώτη μετά το "Λόγω Τιμής" θεωρήθηκαν η "Εθνική Ελλάδος" της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου. Η ιστορία απέδειξε πως η επιλογή των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τους τηλεοπτικούς ήρωες της σειράς ήταν σοφή.


Μια άλλη, ευαίσθητη πλευρά της μαγείας που κρύβει το "Λόγω Τιμής"  αποκαλύπτεται αν εξετάσει κανείς τις προσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών. Ακόμα και αν δεν είχαν συνεργαστεί μέχρι το 1996, οι επτά ηθοποιοί συνδέθηκαν φιλικά από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής τους συνάντησης και μέχρι σήμερα ορισμένοι εξ αυτών είναι κολλητοί φίλοι. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παραδέχθηκε πως η Βίκυ Βολιώτη είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή του, από την εποχή που ο ίδιος φοιτούσε στη δραματική σχολή. Η μεταξύ τους σχέση μάλιστα θεωρήθηκε ο κύριος λόγος που από την πρώτη στιγμή και οι 7 πρωταγωνιστές συμφώνησαν να επιστρέψουν στους ρόλους που τους έκαναν διάσημους.


 
Το εμβληματικό soundtrack


Το "Λόγω Τιμής" έμεινε στην ιστορία για έναν ακόμα λόγο: το εμβληματικό τραγούδι των τίτλων αρχής. Σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Γκανά, το "Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια" ντύθηκε με τη φωνή του Γεράσιμου Ανδρεάτου και έγινε ένα από τα πιο διαχρονικά επιτυχημένα τηλεοπτικά soundtracks. Στον πρώτο κύκλο της σειράς ωστόσο, δεν ακούστηκε μόνο αυτό το τραγούδι. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό κομμάτι που "πρότεινε" η σειρά είναι το "Σκάκι", και πάλι σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου που έντυσε τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη. Ερμηνευτής και αυτή τη φορά ο Γεράσιμος Ανδρέατος. Τα δύο τραγούδια υπάρχουν σε διασκευές και στη νέα εκδοχή της σειράς.
 

Το πρώτο sequel της ελληνικής τηλεόρασης


Το "Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά" είναι το πρώτο sequel τηλεοπτικής σειράς που έγινε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Την ίδια στιγμή είναι και η μόνη τηλεοπτική σειρά του MEGA που αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, μετά το τέλος της λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού.

Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά: Όσα πρέπει να ξέρετε για την τηλεοπτική επιστροφή της χρονιάς
 
Η εκκίνηση του "Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά"


Ήταν 5 Σεπτεμβρίου 2018 όταν το τρέιλερ του πιο συγκινητικού τηλεοπτικού reunion έκανε την εμφάνισή του στο YouTube. Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα ενέργεια, οι 7 πρωταγωνιστές ετοίμασαν ένα teaser θέλοντας να επικοινωνήσουν στο κοινό την επικείμενη τηλεοπτική συνάντησή τους. Τότε κανείς δεν είχε καταλάβει πως δεν επρόκειτο για την ανακοίνωση μιας συνεργασίας αλλά για το κάλεσμα μιας συνέργειας με σκοπό να εξευρεθούν χορηγοί για την υλοποίηση της σειράς αλλά και τηλεοπτικά δίκτυα που θα ήθελαν να φιλοξενήσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα στο πρόγραμμά τους. Ακολούθησαν ορισμένες φωτογραφίες στα social media και ελάχιστες αναρτήσεις που έκαναν λόγο για έναρξη των γυρισμάτων, μέχρι την επισημοποίηση της τηλεοπτικής επιστροφής τους. Το διάσημο πλέον teaser έκανε πρεμιέρα στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ τον Δεκέμβριο του 2018.Ποιοι είναι οι νέοι χαρακτήρες του "Λόγω Τιμής";


Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, οι ήρωες του "Λόγω Τιμής" περιστοιχίζονται από σημαντικά για τη σημερινή ζωή τους πρόσωπα. Η Ηρώ (Βίκυ Βολιώτη) ζει στα Κύθηρα, είναι πλέον παντρεμένη με τον Θανάση (Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος) και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Ο Μιχάλης/ Τσίου (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) είναι πλέον μεγαλοδικηγόρος και παντρεμένος με την Αλεξάνδρα (Μαρία Ναυπλιώτου). Η Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν) έχει χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της, Φώτη, (Βαγγέλης Λιοδάκης) που πλέον ζει στην Κρήτη. Μαζί απέκτησαν την Άννα (Νίκη Βακάλη) που μένει μαζί με τη μαμά της αλλά και τον δεύτερο σύζυγό της (Χριστόδουλος Στυλιανού). Ο Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής) είναι πλέον επιχειρηματίας -με την επιχείρησή του να εμφανίζεται ως το διάσημο BIOS της οδού Πειραιώς- και παντρεμένος με τη Δέσποινα (Αντιγόνη Αλικάκου). Η αδελφή του Βασίλη, η Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου) κρύβει μια διαφορετική ιστορία, αφού φαίνεται πως είναι ζευγάρι με την Μαρίνα (Κατερίνα Μισιχρόνη). Ο Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος) είναι ζευγάρι με τη Ζωή (Λουκία Μιχαλοπούλου), ενώ τον μόνο που δεν συναντάμε σε σχέση ή οικογένεια είναι ο Μάνος ή Ψηλός (Άλκης Κούρκουλος) αφού οι κακές επιλογές τον οδήγησαν στη φυλακή.

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η επιστροφή στο ΣΚΑΪ


Το πρώτο επεισόδιο του "Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά" μεταδόθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Ο νέος κύκλος της σειράς ολοκληρώνεται σε 12 επεισόδια που θα μεταδίδονται κάθε Πέμπτη από τον ΣΚΑΪ.


Η τεράστια απήχηση στα social media


Κατά την προβολή της πρεμιέρας του "Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά", η σειρά έγινε trend στο twitter με τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να είναι περισσότερο συγκινημένοι από κάθε άλλη φορά. Η τηλεοπτική επανένωση με τους ήρωες που το κοινό είχε αγαπήσει πριν 23 χρόνια φαίνεται πως περισσότερο προκάλεσε δάκρυα νοσταλγίας αφού οι περισσότεροι έκαναν λόγο για "ταξίδι" στα παιδικά ή εφηβικά τους χρόνια όταν προσπαθούσαν να ξεκλέψουν χρόνο από τα μαθήματά τους για να δουν κάθε νέο επεισόδιο της σειράς.Τα σχέδια για δεύτερο κύκλο


Παρόλο που το "Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά" έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες, οι φήμες θέλουν τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου να ετοιμάζει ήδη τα επεισόδια του επόμενου κύκλου. Σίγουροι για την επιτυχία του εγχειρήματος, οι συντελεστές αφήνουν να εννοηθεί πως ο δεύτερος κύκλος είναι ήδη προ των πυλών.