
Μετά το πρώτο του γαστρονομικό εγχείρημα, το Café Citron, ο Simon Porte Jacquemus παρουσιάζει το Oursin, ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο που τόσο αγαπά. Το Oursin λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του Galeries Lafayette στο Champs-Élysées και επισφραγίζει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία του σχεδιαστή με το Caviar Kaspia (μετά το Citron, το καφέ που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του πολυκαταστήματος).

Μεσογειακά vibes
Εμπνευσμένο από τις ηλιόλουστες παράκτιες πόλεις, το Oursin ακολουθεί τον ενθουσιασμό του Jacquemus με οτιδήποτε μεσογειακό. Υπέροχα κεραμικά και γλυπτά διακοσμούν τους λευκούς τοίχους, που φέρνουν στο μυαλό εικόνες από τις κομψές νησιώτικες ενδοχώρες, η μεγάλη τζαμαρία προσφέρει εκπληκτική θέα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, επιτρέποντας ταυτόχρονα στο φυσικό φως να λούζει τον χώρο, και τα custom-made κεραμικά σκεύη της ελληνίδας Δάφνης Λέων αναδεικνύουν τις γκουρμέ δημιουργίες της ταλαντούχας chef Erica Archambault (Septime, Clamato).

Το μενού παρουσιάζει μεσογειακές γεύσεις με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά και το ψάρι. Φανταστείτε λινγκουίνι με μύδια, ταραμοσαλάτα με αχινό, mashed potato με χαβιάρι, αγκινάρες τηγανητές με γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού, ψητό καλκάνι και χειροποίητο ψωμί με μελάνι σουπιάς, όπως το φαντάστηκε αποκλειστικά για το εστιατόριο, η παριζιάνικη boulangerie Sain.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι μαζί σας το μεσογειακό εστιατόριο Oursin, το αδερφάκι του Citron. Χαίρομαι που δούλεψα το μενού με τη chef Erica Archambault, η οποία στο παρελθόν έχει εργαστεί στα Septime, Clamato, La Cave de Septime και D’Une Île. Θα σας δω εκεί" έγραψε ο Jacquemus στο Instagram.
Το Oursin θα παραμένει ανοιχτό όλη την εβδομάδα. Δευτέρα και Κυριακή από το μεσημέρι έως τις 9:30 μ.μ. και από Τρίτη έως Σάββατο από το μεσημέρι έως τις 10:30 μ.μ..