Πού μπορείτε να δείτε από κοντά τα πορτρέτα της Kate Middleton για τα 40α γενέθλιά της

Οι φωτογραφίες της Δούκισσας του Cambridge θα εκτεθούν σε διάφορους χώρους σε ολόκληρη τη Μ. Βρετανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν από μερικές εβδομάδες, με την ευκαιρία του εορτασμού των 40ών γενεθλίων της Kate Middleton τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία πανέμορφα πορτρέτα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, τα οποία τραβήχτηκαν για την περίσταση από τον Paolo Roversi. Οι φωτογραφίες, οι οποίες αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων της Μ. Βρετανίας, θα περιληφθούν στο project "Coming Home”, μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας η Πινακοθήκη θα δανείσει πορτρέτα επιδραστικών ανθρώπων σε μέρη με τα οποία συνδέονται στενά. Έτσι, θα έχει περισσότερος κόσμος την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα συγκεκριμένα έργα.

Διαβάστε Επίσης

Στο πλαίσιο αυτό, οι φωτογραφίες της Δούκισσας θα ταξιδέψουν σε διάφορες πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε τοποθεσία έχει επιλεγεί ειδικά από τη γκαλερί σε συνεννόηση με την Kate, έτσι ώστε να αναδειχτεί η ιδιαίτερη σχέση που έχει με κάθε περιοχή. Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί το Berkshire, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, το St Andrews, όπου φοίτησε στο πανεπιστήμιο και γνώρισε τον σύζυγό της, τον δούκα του Cambridge, και το Anglesey, όπου το ζευγάρι έζησε για πρώτη φορά μαζί στα πρώτα χρόνια του γάμου του.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Paolo Roversi τον Νοέμβριο του 2021, αποτυπώνουν τη φυσική ομορφιά αλλά και τη βασιλική κομψότητα της Middleton. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσινγκτον, ο φωτογράφος μαζί με τη Δούκισσα εμπνεύστηκαν αυτά τα πορτρέτα από τις φωτογραφίες του 19ου αιώνα, μια περίοδο της οποίας η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Kate Middleton μιας και ήταν και το θέμα της πτυχιακής της διατριβής στο πανεπιστήμιο. Τα ρούχα που φοράει και στα τρία πορτρέτα είναι του οίκου Alexander McQueen τον οποίο είχε εμπιστευτεί και για τη δημιουργία του νυφικού της το 2011. 

Διαβάστε Επίσης

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που απαθανατίζει τη δούκισσα καθισμένη με ένα λευκό φόρεμα, θα περιοδεύσει στην κομητεία του Berkshire. Θα εκτεθεί αρχικά στην εκκλησία St James the Less από τις 22 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου και στη συνέχεια στο Reading Museum από τις 7 Απριλίου έως τις 4 Ιουνίου. Η εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Pangbourne και έχει ως ενορίτες την οικογένεια Middleton, ενώ το Μουσείο Reading επιλέχθηκε λόγω της γειτνίασής του με το Royal Berkshire Hospital, όπου γεννήθηκε η Kate. 

Η φωτογραφία όπου είναι ντυμένη με ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα με έναν ώμο, θα παρουσιαστεί μεταξύ 13 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Wardlaw, στο Πανεπιστήμιο του St Andrews. 

Kate Middleton

Η τρίτη και τελευταία φωτογραφία της σειράς του Roversi που την απεικονίζει με ένα λευκό φόρεμα, με βολάν στα μανίκια να χαμογελά χαρούμενη στην κάμερα θα εκτεθεί στο Μουσείο Oriel Môn στο Anglesey της Ουαλίας μεταξύ 16 Ιουλίου και 2 Οκτωβρίου.