Eat Chic | Tο εμβληματικό εστιατόριο της Γένοβας, Zeffirino, έρχεται στη Σαντορίνη

Στο ολοκαίνουριο Radisson Blu Zaffron Resort του Ομίλου Fais.

HARPER'S BAZAAR TEAM

 Είναι το εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και διάσημοι Ιταλοί σταρ όπως οι Sophia Loren και Eros Ramazzotti και άλλοι celebrities από όλο τον πλανήτη. Ο λόγος για το Zeffirino, το θρυλικό εστιατόριο του Zeffirino Belloni που βρίσκεται στη Γένοβα και τώρα έρχεται και στην Ελλάδα!

Eat Chic | Tο εμβληματικό εστιατόριο της Γένοβας, Zeffirino, έρχεται στη Σαντορίνη

Η ιστορία του Zeffirino

O Zeffirino Belloni γεννήθηκε στη Μόντενα, αλλά το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη Γένοβα, ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς και το όνομα Belloni στον γαστρονομικό χάρτη -όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του κόσμου. Το περίφημο Ristorante Zeffirino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939. Από τότε μέχρι σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος, Μοχάμεντ Άλι και πολλοί άλλοι, σε μια λίστα που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Η οικογένειά του θεωρείται ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση του διάσημου pesto genovese σε όλο τον κόσμο και για το λόγο αυτό έχει τιμηθεί με τον τίτλο του "Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας". Η επιτυχία της μυστικής συνταγής της περίφημης σάλτσας pesto genovese που σερβίρεται στο εστιατόριο είναι οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες, οι ακριβείς ποσότητες και η παρασκευή της στο χέρι. 

Zeffirino

Η άφιξη στην Ελλάδα

Η συνεργασία ανάμεσα στον Όμιλο Fais και την οικογένεια Belloni φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί. Για την οικογένεια Belloni, παράδοση και ποιότητα είναι όπως τα πιρούνια της σαλάτας και του φαγητού: είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο.Σε ό,τι αφορά το μενού, αφετηρία της έμπνευσης για τη δημιουργία του ήταν δύο αδιαπραγμάτευτες, διαχρονικές αξίες: το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος -το σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά. 

Zeffirino

Στη Γένοβα, την επονομαζόμενη και "la Superba", πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν για το Radisson Blu Zaffron Resort, παρουσία του GM Hospitality Fais Group, κ. Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και ιδρυτή του Zeffirino, Luciano Belloni για τους διάσημους καλλιτέχνες αλλά και τον Πάπα της Ρώμης που είναι πιστός θαυμαστής της κουζίνας του. Η γεύση όμως, δεν περνάει μόνο από το πιάτο, αλλά και από το ποτήρι. Γι’ αυτό και στη wine list του Zeffirino Ristorante βρίσκονται όσες τοπικές αλλά και ιταλικές ετικέτες μπορούν να σταθούν ισάξια και ταιριαστά δίπλα στις σπεσιαλιτέ του.