Αυτά είναι τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού

Περισσότερες από τριάντα παραστάσεις θα απολαύσουμε στα αρχαία θέατρα, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στα φεστιβάλ των δήμων και της περιφέρειας Αττικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι θεατρικές μηχανές που ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν συνεχίζουν ακάθεκτες και το καλοκαίρι. Αυτό προμηνύουν οι περισσότερες από τριάντα παραστάσεις που περιμένουμε να απολαύσουμε στα αρχαία θέατρα και στις αίθουσες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο, επιτέλους, βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη, στα φεστιβάλ των δήμων και της περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε ανοιχτές σκηνές της πόλης που θα λειτουργήσουν όλο το καλοκαίρι. Με αριστοφανικές και νεοελληνικές κωμωδίες, αρχαία τραγωδία, σύγχρονο ρεπερτόριο, εκλεκτές διεθνείς αφίξεις, επιτυχημένες χειμερινές επαναλήψεις, πειραματικές παραστάσεις, αλλά και προτάσεις για όλους, αυτό το καλοκαίρι θα χορτάσουμε θέατρο!

Δυο σπουδαίοι ανατόμοι των κλασικών

Δύο εργάτες του θεάτρου, που σκύβουν στα κείμενα με διάθεση ανατόμου, περιμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε στην Αθήνα και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Ιvo Van Hove, ο Βέλγος σκηνοθέτης που δίχασε με την παράσταση "Ηλέκτρα/Ορέστης" (2019), επιστρέφει με την Commedie Française και φέρνει μια δική του ανάγνωση σε κλασική κωμωδία. Η παράστασή του "Ταρτούφος ή Ο υποκριτής" είναι ένα καλοδουλεμένο αστικό δράμα βασισμένο στην απαγορευμένη, πρώτη εκδοχή του μολιερικού "Ταρτούφου" (Πειραιώς 260, 16-18/6). 

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr