Όσα θέλετε να ξέρετε για το 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Η πιο glamorous γιορτή του κινηματογράφου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ανοίγει η αυλαία στις 17 Μαΐου για το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών με τους μεγαλύτερους σταρ να καταφθάνουν στη Γαλλική Ριβιέρα για να γιορτάσουν μια δημιουργική χρονιά στον κινηματογράφο.

Το φεστιβάλ θα τιμήσει μέχρι τις 28 Μαΐου την ομορφιά του κινηματογράφου, τις νέες ταινίες και την εξέλιξη της τέχνης σε διεθνές επίπεδο, με τους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και σκηνοθέτες να παραβρίσκονται φέτος σε μια -από όσο αναμένεται λαμπερή εκδήλωση- μετά από την περσινή διοργάνωση που δεν είχε την ίδια λάμψη και συμμετοχή εξαιτίας της πανδημίας.

Οι ταινίες του Φεστιβάλ

Από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες που θα παρουσιαστούν φέτος στο Φεστιβάλ είναι το 'Elvis' του Baz Luhrmann με πρωταγωνιστές τον Austin Butler και την Camille Dejong, αλλά και το 'Three Thousand Years of Longing' του Geiorge Miller με την Tilda Swinton και τον Idris Elba.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και για το δυστοπικό θρίλερ του David Cronebberg 'Crimes of the Future' με την Kristen Stewart και τον Virgo Mortensen αλλά και το 'Broker' του Hirokazu Koreeda με πρωταγωνιστή τον Song Kand-ho (του Parasites).

Τα βραβεία

Οι πρωταγωνιστές Kristen Stewart, Virgo Mortensen, Tilda Swinton, Idris Elba, Anne Hathaway, Anthony Hopkins και Jeremy Strong θα αναγνωριστούν στο φεστιβάλ για τους φετινούς ρόλους τους, ενώ ο σκηνοθέτης Forest Whitaker αναμένεται να πάρει το βραβείο Palme d'Or.

Πως μπορείτε να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ

Το φεστιβάλ μεταδίδεται σε livestream μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών από τις 17 Μαΐου 2022.

Διαβάστε Επίσης