
Φέτος η Σαντορίνη διανύει ίσως την καλύτερη γαστρονομική χρονιά της με τα νέα να καταφθάνουν διαρκώς για ηχηρές συνεργασίες σε πανέμορφα locations. Αν δεν θεωρήσουμε πως ήδη το ηφαιστειογενές νησί με τη μαγική θέα αποτελεί γαστρονομικό προορισμό, τότε σίγουρα βρίσκεται στην κατάλληλη ρότα για να γίνει το γευστικό case study της χώρας μας από κάθε άποψη. Άλλωστε η ιστορία του, τα σπάνια τοπικά του προϊόντα και οι κορυφαίοι σεφ που δημιουργούν εκεί το δικαιολογούν από κάθε άποψη. Ας μην συζητήσουμε καν για μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο που θα συναντήσει κανείς εδώ.
Ο λόγος σήμερα για το Esperas Santorini και το εστιατόριο Ombra στο οποίο συναντούμε γεύσεις, πιάτα και εμπνεύσεις του πολυβραβευμένου και αγαπημένου μας σεφ Γκίκα Ξενάκη, το μαγειρικό δημιουργικό πρίσμα του οποίου ποτέ δεν σταματά να εξελίσσεται, να εντυπωσιάζει και να αποτελεί την καλύτερη "διαφήμιση" της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής εντός και εκτός Ελλάδος.
Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr