Eat Chic | Ο Γκίκας Ξενάκης εμπνέεται από την κυκλαδίτικη παράδοση

Στο Rada της Πάρου θα απολαύσετε πιάτα που συνδυάζουν τα τοπικά προϊόντα με την αστείρευτη δημιουργικότητα του γνωστού σεφ.

Τιμώντας τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της κυκλαδίτικης γης, το εστιατόριο Rada στην παραλία των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα της Πάρου προσφέρει πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα και απαράμιλλη φιλοξενία. Δίνοντας έμφαση στην πληθωρική γεύση σε όλο το μενού, ο Consultant Chef Γκίκας Ξενάκης προτείνει πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση, τις οποίες έχει αποδώσει με φαντασία και σύγχρονο τρόπο. 

Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται ξεκινώντας από τα ωμά και περιλαμβάνουν λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο-λάιμ, βανίλια και σχοινόπρασο, αλλά και παλαμίδα πλακί, ημίπαστη με τοματοσαλάτα, φρέσκια ρίγανη και βασιλικό. Το ταρτάρ μοσχαράκι χουνκιάρ με κρέμα μελιτζάνας είναι επίσης ένα εξαιρετικό πιάτο βασισμένο σε μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες από την ανατολή, που έχει εκφραστεί με σύγχρονο τρόπο. Η πλούσια επιλογή από πιάτα που μπορούν να τοποθετηθούν στην μέση του τραπεζιού για να απολαύσει όλη η παρέα περιλαμβάνει μια πλούσια, γεμάτη μελιτζανοσαλάτα, ένα πολύ ενδιαφέρον χταπόδι με καπαροσαλάτα Σίφνου, όπως επίσης και ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό πιάτο με ελληνικά μάνγκο και καρότα στη σχάρα, ντρέσινγκ σουσαμιού και γιαούρτι με μυρωδικά. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr