Πέρσι το καλοκαίρι ήταν που όλοι συζητούσαμε για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη άφιξη στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, ένα εστιατόριο που ερχόταν να αλλάξει τα δεδομένα με βαριές υπογραφές από το φωτισμό και το design μέχρι το μενού και τα κρασιά, ένα εστιατόριο σταθμό για τη χώρα μας: το Delta. Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμη, και σίγουρα εγώ δεν είμαι η αρμόδια, για να καταλήξουμε αν το στοίχημα του ΙΣΝ και του Δειπνοσοφιστηρίου είναι κερδισμένο, αλλά σίγουρα μπορούμε να πούμε πως ένα χρόνο τώρα το Delta συζητιέται διαρκώς με θετικό πρόσημο και πως όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γαστρονομία στη χώρα μας (από foodies μέχρι Michelin-starred chefs) έχουν θεωρήσει απολύτως απαραίτητο να βρεθούν στην άκρως εντυπωσιακή σάλα του ώστε να έχουν άποψη για τη συνολική εμπειρία. Προσωπικά αυτό το βρίσκω επιτυχία.
Φέτος λοιπόν το Delta κλείνει ένα χρόνο παρουσίας και υποδέχθηκε τη νέα σεζόν με ένα νέο μενού, ένα σημαντικό βραβείο και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές. Εμείς είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί και να δοκιμάσουμε κάποια πιάτα από το νέο μενού πριν τα δοκιμάσει το ευρύτερο κοινό, για τα οποία θα δούμε φωτογραφίες και θα συζητήσουμε παρακάτω, αλλά -αν μου επιτρέπετε- θα ήθελα να ξεκινήσω από το διεθνές και πολύ σημαντικό βραβείο που έλαβε το Delta για το design του. Συγκεκριμένα, το Delta βραβεύτηκε με το Restaurant & Bar Design Award 2022 στην κατηγορία "Europe- In Another Space”, μία βράβευση που αφορά σε χώρους εστίασης που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, ή οπουδήποτε αλλού πλην των ξενοδοχείων. Πρόκειται για τον σημαντικότερο και πιο επιδραστικό διαγωνισμό design για χώρους εστίασης παγκοσμίως, και το Delta με αυτή του τη βράβευση βάζει τη χώρα μας σε μία λίστα πλάι στις σημαντικότερες μητροπόλεις της Ευρώπης.
Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr