Το γλυπτό "Ποδηλάτης", βασισμένο στο έργο του Αλέκου Φασιανού, στο The Ellinikon Experience Park

Το εντυπωσιακό γλυπτό κοσμεί τον καταπράσινο λόφο απέναντι από το Experience Centre.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το επιβλητικό γλυπτό "Ποδηλάτης", βασισμένο στον πίνακα του Αλέκου Φασιανού "Ποδηλάτης σε Μπαλκόνι", θα έχει το κοινό που θα επισκεφτεί το The Ellinikon Experience Park.

Το γλυπτό "Ποδηλάτης" είναι εμπνευσμένο από το περίφημο έργο του 1985, "Ποδηλάτης στο μπαλκόνι", του Αλέκου Φασιανού. Ο δημιουργός, μεγαλώνοντας στη μεταπολεμική Αθήνα απολάμβανε τις μέρες του παρατηρώντας τους ποδηλάτες να περνούν βιαστικά από μπροστά του στις παραλιακές γειτονιές της Αττικής. Αυτή η φευγαλέα εικόνα αποτέλεσε έμπνευση για την απεικόνιση της κίνησης, μέσω μιας φιγούρας προφίλ που τα μαλλιά ανέμιζαν ζωηρά, κρατώντας αέρινα φουλάρια. Στο έργο του, οι μυθικοί ήρωες της αρχαιότητας γίνονται σύγχρονοι και συνάμα αιώνιοι.

Ο "Ποδηλάτης" του Ελληνικού, ως ένας σύγχρονος ήρωας, "ανοίγει" το δρόμο της Τέχνης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού και αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με Έλληνες καλλιτέχνες.

Το γλυπτό "Ποδηλάτης", βασισμένο στο έργο του Αλέκου Φασιανού, στο The Ellinikon Experience Park

Το The Ellinikon Experience Park λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 23:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.