Τα μουσεία γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο

Τέσσερις χώροι πολιτισμού ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους για το κοινό τιμώντας την Επέτειο του Όχι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και υποτίθεται πως έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο, ο καιρός δεν φαίνεται να πτοείται και εξακολουθεί να μας χαρίζει ηλιόλουστες μέρες. Τι πιο ιδανικό λοιπόν από μια βόλτα σε αγαπημένα αθηναϊκά μουσεία για να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μουσεία της χώρας περιμένουν τους επισκέπτες με δωρεάν είσοδο την Παρασκευή 28/10, καλώντας μας να ξαναεπισκεφτούμε τις πολύτιμες συλλογές τους αλλά και να γνωρίσουμε νέες περιοδικές εκθέσεις στους εκθεσιακούς τους χώρους.

Το ασύγκριτο Μουσείο Ακρόπολης

Το μουσείο δίπλα στον ιερό βράχο είναι πάντα η ιδανική λύση για μια χαλαρή εξόρμηση στο κέντρο. Από τις απαρχές της Ακρόπολης στην αρχαϊκή της περίοδο, τα μνημεία του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή και την επιβλητική αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, οι εκθεσιακοί χώροι του κτιρίου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαιότητα. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα εκθέματα και την ιστορία του κτιρίου, σε κάθε δωμάτιο διατίθενται οδηγοί ακουστικής ξενάγησης για ενήλικες και για οικογένειες με παιδιά. 

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr