Eat Chic | Οι πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις στην πόλη

New age φούρνοι, cool pubs, φρέσκα γευστικά σενάρια που απασχολούν foodies και drinkers της πόλης αυτό το διάστημα.

Τα γρανάζια της εστίασης στην αθηναϊκή γευστική μηχανή έχουν αρχίσει να δουλεύουν σε υψηλές στροφές, μπαίνοντας πια στο τελευταίο κομμάτι της εποχής και λίγο πριν από έναν ακόμη, εμπλουτισμένο γευστικά, χειμώνα. Ακολουθεί η updated λίστα του "α" για το συγκεκριμένο διάστημα με εστιατόρια, μπαρ, αφίξεις, νέα μενού και ενδιαφέροντα σενάρια.

Στη Γλυφάδα για την "Tyson Comfort Pub"

Η φήμη αυτής της comfort pub στη Γλυφάδα έχει γρήγορα επεκταθεί από τα νότια σε σχεδόν κάθε σημείο της Αθήνας, για όλους τους σωστούς λόγους και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την "Tyson Comfort Pub". Ενδιαφέρουσα γκάμα από μπύρες σε φιάλη και βαρέλι που εκτείνεται σε όλες τις ζυθόφιλες γωνιές του πλανήτη (και όχι μόνο σε αυτές), προσεγμένη λίστα από cocktails αλλά και καλοφτιαγμένο φαγητό που μοιράζεται ανάμεσα σε πληθωρικά πιάτα με κρέας και διαβολεμένα νόστιμο finger food.

Καρνιβορική ανανέωση στο "Brutus Tavern"

Το κομψό κρεατοφαγικό στέκι του Κολωνακίου, "Brutus Tavern", με την ανοιχτή κουζίνα και την σέξι σάλα υποδέχεται τη νέα σεζόν με εμπλουτισμένο μενού, πάντοτε με την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου και τον Στέφανο Ρίζο στην κουζίνα του. Τα highlights της περασμένης χρονιάς (βλέπε μεταξύ άλλων τα πεντανόστιμα Sliders με Dry Aged κιμά, Red Leicester τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια ή την χαρακτηριστική κρεατόπιτα με την τραγανή κρούστα, διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάει απολαυστικά μπροστά σου) έχουν διατηρηθεί. Πλαισιώνονται πλέον με καινούριες προτάσεις όπως το ζωηρό, πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού ή την ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr