Σε δημοπρασία εμβληματικά κοσμήματα που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana λίγο πριν τον θάνατο της

Το θρυλικό "Swan Lake Suite" αναμένεται να πουληθεί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη.

Ανεπιτήδευτη κομψότητα, πηγαίο class. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν και υπογράφουν το προσωπικό στιλ της πριγκίπισσας Diana. Ανεξάρτητα από τα χρώματα, τα πατρόν, τα υφάσματα, το σχέδιο που είχαν τα ρούχα και τα κοσμήματα της πριγκίπισσας Diana συνέθεταν μία δυνατή εικόνα, η οποία ακροβατούσε ανάμεσα στην απλότητα και τη royal διάθεση.

Σε δημοπρασία εμβληματικά κοσμήματα που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana λίγο πριν τον θάνατο της

Ένα σετ κοσμημάτων με διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε η πριγκίπισσα Diana λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό της πρόκειται να δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε γόνους που θαυμάζουν τον royal χαρακτήρα της να αποκτήσουν ένα από τα συστατικά στοιχεία της εντυπωσιακής της εικόνας. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε φορέσει το συγκεκριμένο κολιέ και τα ασορτί σκουλαρίκια για να παρακολουθήσει τη Λίμνη των Κύκνων στο Royal Albert Hall στις 3 Ιουνίου 1997.

Πληροφορίες θέλουν τα εν λόγω αξεσουάρ να σχεδιάστηκαν από την ίδια την πριγκίπισσα Diana με την υλοποίηση τους να πραγματοποιείται από την ιστορική εταιρία Garrard, τον οίκο που το Παλάτι εμπιστεύεται για τις βασιλικές του δημιουργίες. Το ότι αποτελεί το πρόσωπο πίσω από ιστορικά σημαντικά αξεσουάρ, όπως η τιάρα της πριγκίπισσας Ελισάβετ την ημέρα του γάμου της και το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ'. 

Το αμύθητης αξίας αγαπημένο κόσμημα της πριγκίπισσας Diana περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επτά μαργαριτάρια δώδεκα χιλιοστών από τη θάλασσα στη νότια πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού - έναν από τους αγαπημένους πολύτιμους λίθους της πριγκίπισσας ,- τα οποία αποτελούν το σώμα του κολιέ συνοδευόμενα από διαμαντένια σκουλαρίκια. Συνολικά, το κολιέ διαθέτει 178 διαμάντια, συμπεριλαμβανομένων 14 διαμαντιών σε σχήμα μαρκίζ. Στα σκουλαρίκια υπάρχουν άλλα 36 διαμάντια, στοιχείο που εκτός από λάμψη και επιβλητικότητα συνδράμει στην άνοδο της αξίας τους καθιστώντας το "Swan Lake Suite" ένα εκ των εμβληματικότερων. 

πριγκίπισσα Diana

Οι φωτογραφίες της πριγκίπισσας Diana εκείνο το βράδυ έμειναν στην ιστορία, καθώς ήταν μία από τις τελευταίες της δημόσιες εμφανίσεις πριν από το θάνατό της στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου. Φορώντας ένα μίνι φόρεμα με χάντρες Jacques Azagury και γόβες Jimmy Choo, η λαοφιλής πριγκίπισσα φρόντισε να κάνει εντυπωσιακή είσοδο ολοκληρώνοντας το σύνολό της με το προαναφερθέν σετ κοσμημάτων προσδίδοντας λάμψη και αριστοκρατικό χαρακτήρα.

Ο φωτογραφικός φακός εστίασε στα κοσμήματα που επέλεξε η πριγκίπισσα Diana για εκείνη τη βραδιά κάτι που οδήγησε τον οίκο Garrard να ξεδιπλώσει όλη την τελειομανία του ζητώντας από την πριγκίπισσα να το επιστρέψει, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τελευταίες αλλαγές και να εφαρμοστούν οι πινελιές της επιτυχίας. Οι αλλαγές έγιναν, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια της πριγκίπισσας Diana μιας και συνέπεσαν με τον τραγικό θάνατο της.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι σε χέρια αρκετών πλουσίων οικογενειών, το κόσμημα της πριγκίπισσας που άφησε το δικό της στίγμα στην παγκόσμια ιστορία κατέληξε στο σπίτι μίας εύρωστης οικογένειας από την Ουκρανία, η οποία τώρα το θέτει σε δημοπρασία με σκοπό τα έσοδα να προσφέρουν στον ουκρανικό λαό που τώρα δοκιμάζεται από τα δεσμά του πολέμου.