Η νέα ζωή του Tom Ford | Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μία μαύρη κωμωδία

Μετά τη συνειδητή του απόφαση να αποχωρήσει από τη βιομηχανία της μόδας, ο Tom Ford βρήκε ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Η τέχνη της επανεκκίνησης είναι εκείνη που λειαίνει τις αναταράξεις της καθημερινότητας και καθορίζει τον τρόπο ζωής. Η ικανότητα πραγματοποίησης μίας επιτυχημένης αλλαγής και προσαρμογής το μυστικό πίσω από την επιβίωση. Η αντίληψη του να ολοκληρώνεις κάτι στο σημείο ακμής του το στοιχείο που σε καθιστά θρύλο. Ο Tom Ford είναι από τους ανθρώπους που διαθέτουν τις παραπάνω αρετές. Έτσι, μετά τον αποχαιρετισμό του στο χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής, ο εμβληματικός σχεδιαστής φαίνεται ότι αποφάσισε με τι επιθυμεί να ασχοληθεί στη νέα του ζωή.

Με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο παρόν και το μέλλον, ο Tom Ford δεν αναπολεί την καριέρα του στο χώρο της μόδας, αλλά σχεδιάζει – όπως κάνει εδώ και 35 χρόνια – τα επόμενα του βήματα μέχρι να προχωρήσει στην υλοποίηση τους. Μένοντας πιστός στη συνειδητή του απόφαση να αποχωρήσει από τη βιομηχανία της μόδας, ο Mr. Ford "ανοίγει τα φτερά του” στο σύμπαν της έβδομης τέχνης με την ιδιότητα του σκηνοθέτη. Μίας νέας μαύρης κωμωδίας, η οποία, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, μιμείται την ίδια τη ζωή. Διότι, "έτσι είναι η ζωή. Είναι μια σκοτεινή,  σκοτεινή κωμωδία. Η ζωή έχει τόσο πολύ πόνο, αλλά και χαρά, κάτι αρκετά παράδοξο. Νομίζω ότι αν δεν τη προσεγγίσεις με μια συγκεκριμένη κωμική άποψη, η ίδια η ζωή μπορεί να σε σκοτώσει”.

Η νέα ζωή του Tom Ford | Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μία μαύρη κωμωδία

"Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να πάρω έναν ύπνο" αναφέρει αρχικά σε συνέντευξη του στην Air Mail. "Ο πατέρας μου πέθανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID και ο Richard Barkely - σύζυγος και σύντροφος του επί 35 χρόνια -  έφυγε από τη ζωή. Ο πρώτος μου σύντροφος, Ian Falconer, πέθανε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Πούλησα την εταιρεία μου. Μετακόμισα. Χρειάζομαι μερικούς μήνες για να επεξεργαστώ όλα όσα έχουν συμβεί και μετά να αρχίσω να δημιουργώ" διευκρινίζει επισημαίνοντας ότι η τελευταία διετία ήταν μία από τις πιο δύσκολες της ζωής του.

Κόντρα στις τραγικές εξελίξεις και τις δύσκολες στιγμές, ο Tom Ford επιλέγει να κάνει μία δεύτερη καριέρα, καθώς, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει κάτι που να επιθυμεί παραπάνω να κάνει αυτή τη στιγμή.  Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής μόδας βαδίζει σε κινηματογραφικά μονοπάτια. Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της έβδομης τέχνης έγινε το 2009 αναλαμβάνοντας χρέη σκηνοθέτη στην ταινία "A Single Man”, ρόλο που επανέλαβε το 2016 στην ταινία "Nocturnal Animals”. Όσον αφορά το επόμενο εγχείρημά του η σκοτεινή κωμωδία του βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο δημιουργίας της. 

Διαβάστε Επίσης