X

Η δολοφονία του John F. Kennedy γίνεται ξανά ταινία | Το all - star cast, η διαφορετική οπτική και ο τίτλος της

Όσα έχουν γίνει γνωστά για τη νέα ταινία σχετικά με τη δολοφονία του John F. Kennedy μέχρι αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δολοφονία του John F. Kennedy εμπνέει τους δημιουργούς της έβδομης τέχνης. Κι ούτε η τελευταία. Δεδομένο. Το συμβάν που έμελλε να αλλάξει καθοριστικά την πολιτική σκηνή των Η.Π.Α. και να επαναπροσδιορίσει την παγκόσμια ιστορία μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη με τους οιωνούς αυτή τη φορά να είναι κάτι παραπάνω από θετικοί

Το "Assassination”, όπως ονομάζεται η νέα ταινία, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ο τίτλος προσφέρει στο κοινό την αίσθηση και τη γεύση που οι δύο πλευρές εκατέρωθεν επιθυμούν. Σκοπός της ταινίας είναι να αφηγηθεί τη μοιραία δολοφονία του John F. Kennedy υπό το πρίσμα της οργανωμένης επίθεσης από τη μαφία επαναπροσδιορίζοντας τον θάνατο του ως ένα χτύπημα που διετάχθη από το "μυαλό” πίσω από τη μαφία του Chicago, Sam Giancana. Στόχος αυτού του χτυπήματος, σύμφωνα με τη σύλληψη της νέας ταινίας, ήταν να παρθεί εκδίκηση για την προγενέστερη προσπάθεια του J. F. Kennedy να υπονομεύσει τη δυναμική της μαφίας, κίνηση που συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή και άνοδο του. Όπως αναφέρει και το Variety, το επερχόμενο θρίλερ θα επικεντρωθεί στα γεγονότα που έλαβαν χώρα 48 ώρες πριν από τη δολοφονία.

Την μυστηριώδη ταινία, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το δικό της ταξίδι λανσαρίσματος στην αγορά των Καννών, αναμένεται να σκηνοθετήσει ο, βραβευμένος με Pulitzer και υποψήφιος για Όσκαρ, David Memet (ο άνθρωπος πίσω από το "Wag The Dog”) σε σενάριο του ίδιου με τον εξίσου ταλαντούχο Nicholas Gellozi. Η πληροφορία ότι αρκετές ταινίες του Mr. Memet διδάσκονται σε πολλές σχολές κινηματογράφου παγκοσμίως ως κορυφαίες για την πλοκή, τη δράση, τη συνοχή, τον ρυθμό και την μαεστρία των χαρακτήρων αρκεί για να ανεβάσει τον πήχυ του φιλοθεάματος κοινού ακόμα πιο ψηλά. Άλλωστε, η προσέγγιση ενός ιστορικού γεγονός τέτοιου βεληνεκούς δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Πρόσφατα, στη δημοσιότητα ήρθαν τα ονόματα, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους συγκροτώντας ένα all – star cast. Al Pacino – αγαπημένος από τον "Νονό”, Viggo Mortesen – χαρακτηριστική φιγούρα του "Πράσινου Βιβλίου”, John Travolta – με μνήμες από το "Pulp Fiction”, Shia LaBeouf – ιδιαίτερα δημοφιλής στη βρετανική σκηνή και η Courtney Love – μία ταλαντούχα γυναικεία νότα είναι πάντα απαραίτητη, συμπληρώνουν το cast πρωταγωνιστών μίας ταινίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Τα γυρίσματα ξεκινούν αμέσως μετά το πέρας του φετινού καλοκαιριού.