"Ήταν προετοιμασμένη να πεθάνει" | O σωματοφύλακας της Jackie Kennedy αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις πιο δύσκολες μέρες της στον Λευκό Οίκο

Το 1962 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το προεδρικό ζεύγος και την Αμερική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Jackie Kennedy ήταν προετοιμασμένη να πεθάνει, όπως αποκαλύπτει πρώην σωματοφύλακας των Μυστικών Υπηρεσιών στο νέο του βιβλίο.

Ο Clint Hill κάνει νέες αποκαλύψεις για την ζωή της Jackie Kennedy ως Πρώτη Κυρία στην αυτοβιογραφία του ‘My Travels with Mrs. Kennedy’ αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τη δύσκολη περίοδο της "κρίσης των πυραύλων" της Κούβας, είχε προσφέρει στην Kennedy και στα παιδιά της, John και Caroline, καταφύγιο.

Η Πρώτη Κυρία παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης και Αμερικής ήταν τεταμένες είχε αρνηθεί να κρυφτεί και όπως είχε πει στον σωματοφύλακά της "θα πάρω τον John και την Caroline και θα περπατήσουμε σαν γενναίοι στρατιώτες, θα αντιμετωπίσουμε την ίδια μοίρα με όλους τους άλλους Αμερικάνους".

Ο Hill που ανέφερε την ιστορία και σε Tweet του με αφορμή την 60η επέτειό της κρίσης των πυραύλων που έφερε τον κόσμο αντιμέτωπο με την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, δούλευε στις Μυστικές Υπηρεσίες ως μυστικός πράκτορας πέντε Αμερικανών προέδρων.

Από την θητεία του, αυτό που φυσικά δεν θα ξεχάσει ποτέ και θα κουβαλάει πάντα πάνω του, όπως αναφέρει, είναι ότι δεν κατάφερε να σώσει τον John F Kennedy στο Ντάλας, την ημέρα της δολοφονίας του στις 22 Νοεμβρίου 1963. "Οι τύψεις κι η αγωνία με έτρωγαν. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν το Ντάλας. Έτρεχα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, τα χέρια μου έπιαναν το αυτοκίνητο αλλά ήταν λες και τα πόδια μου ήταν σε κινούμενη άμμο. Η κυρία Kennedy σκαρφάλωνε στο πίσω κάθισμα με τα τρομοκρατημένα μάτια της να με κοιτούν αλλά να μην με βλέπουν σαν να μην ήμουν εκεί", γράφει χαρακτηρτιστικά.

Διαβάστε Επίσης