Savour The Stars | Στο φετινό Sani Gourmet πρωταγωνιστούν τα αστέρια Michelin

Οι πολυβραβευμένοι σεφ και μία γεύση από τα πιάτα που θα συμμετάσχουν φέτος στη μεγάλη γιορτή της υψηλής γαστρονομίας στο Sani Resort.

Κορυφαία διεθνή ονόματα της υψηλής γαστρονομίας, σεφ – δημιουργοί ευφάνταστων πιάτων ξεχωριστών πρώτων υλών και μοναδικής ενορχήστρωσης υλικών, καταξιωμένοι σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin δίνουν και φέτος ραντεβού στο lush γαστρονομικό φεστιβάλ, το οποίο έχει αναγάγει την Χαλκιδική σε σημείο συνάντησης των ουρανίσκων που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο Fine Dining. 

Savour The Stars | Στο φετινό Sani Gourmet πρωταγωνιστούν τα αστέρια Michelin

Αναβαθμισμένο και ανανεωμένο, το "Sani Gourmet” επιστρέφει με αέρα γαστριμαργικής φρεσκάδας και υπόσχεται 5 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές υψηλής γαστρονομίας. Με κεντρικό θέμα "Savour the Stars” και μία ατζέντα 5 ξεχωριστών δείπνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου στα εστιατόρια Elia και Water του Sani Resort, το Sani Gourmet γίνεται το πιο απολαυστικό σημείο συνάντησης για δημιουργούς και λάτρεις της σύνθετης τέχνης του καλού φαγητού. 

Sani Gourmet

Σε μια γιορτή της σύγχρονης παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, οι εκλεκτοί σεφ θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους για να προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που θα ανεβάσουν τις γευστικές διαθέσεις και θα παίξουν με τον ουρανίσκο των καλεσμένων. Η A - List της διεθνούς Haute Cuisine αναμένεται να δημιουργήσει με φόντο το απέραντο της Χαλκιδικής και εστία το Sani Resort degustation menus από διαφορετικές κουζίνες (γαλλική, modern, fusion), με έμπνευση από εμβληματικά και αγαπημένα signature πιάτα. Η εμπειρία συνοδεύεται από επιλεγμένες λίστες εκλεπτυσμένων κρασιών ελληνικών και ξένων αμπελώνων, ικανές να "αιχμαλωτίσουν” τη γεύση και να συνθέσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό σκηνικό. 

Sani Gourmet

Στις 7 Ioυλίου, ο κορεάτικης καταγωγής, βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin celebrity σεφ, Αkira Back, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας εστιατορίων παγκοσμίως και πάντα στην πρώτη γραμμή γαστρονομικής καινοτομίας και τέχνης, ξεδιπλώνει τη γαστρονομική του φαντασία στο εστιατόριο Elia του Porto Sani. 

Sani Gourmet

Στις 22 Iουλίου, η Hélène Darroze, η "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον Κόσμο για το 2015", με τρία εστιατόρια και συνολικά 6 αστέρια Michelin, το 3* The Connaught στο Λονδίνο, το 2* Hélène Darroze στο Παρίσι και το 1* Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία θα πρωταγωνιστήσει στην κουζίνα του Elia του Porto Sani δημιουργώντας πιάτα που οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας απολαμβάνουν σε κάθε σημείο του πλανήτη. 

Sani Gourmet

Στις 29 Ιουλίου, ο Christian Le Squer, κάτοχος 3 αστεριών Michelin, και Head Chef στο εστιατόριο Le Cinq του Four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι δηλώνει δημιουργικό "παρών” στο Elia.

Sani Gourmet

Στις  5 Αυγούστου, η Γαλλίδα σεφ Stephanie Le Quellec του La Scene και του MAM στο Παρίσι κι επικεφαλής του εστιατορίου Over Water στο Sani Asterias επιστρέφει στο Sani Resort με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας. 

Sani Gourmet

Το φινάλε σφραγίζεται στις 12 Αυγούστου και υπόσχεται να είναι εντυπωσιακό και... λαχταριστό.  Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin σεφ Javier Torres των Torres Brothers και το εστιατόριο Cocina Hermanos Torres στη Βαρκελώνη, παγκοσμίως γνωστό για το live cooking & open kitchen concept προσγειώνεται στη Χαλκιδική με στόχο να απογειώσει μέχρι τα αστέρια το φετινό μενού του Sani Gourmet.  

Sani Gourmet

Το Sani Gourmet 2023 υπόσχεται να φέρει κοντά γευστικούς πολιτισμούς και δημιουργούς από όλον τον κόσμο προσφέροντας στους καλεσμένους του εξαιρετικές εμπειρίες σε μία μοναδική γιορτή της σύγχρονης βραβευμένης γαστρονομίας πολλών αστέρων. Και όταν το Sani Gourmet δίνει υποσχέσεις, τότε να είσαι σίγουρη ότι έχει τον τρόπο να τις υλοποιεί...