6 + 1 παραστάσεις χορού που ανυπονομούμε να δούμε το φθινόπωρο του 2023

Από κλασικά έργα μέχρι πιο εναλλακτικές perfomances, η φετινή σεζόν φαίνεται να αρχίζει με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις χορού που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

1. "Le Presbyter – Ballet for Life" (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Τι συμβαίνει στην σκηνή όταν συναντιούνται τα Μπαλέτα Bejart, οι εμβληματικές μουσικές των Queen, το χαρισματικό πνεύμα του Freddie Mercury και οι θρυλικές δημιουργίες του Gianni Versace; Η παράσταση "Le Presbyter – Ballet for Life" από τον οραματιστή χορογράφο Maurice Béjart, ενώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 23 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου την τέχνη των τριών σπουδαίων καλλιτεχνών.
Το μπαλέτο, έχοντας την δυνατότητα να μεταφέρει μία σειρά εναλλασσόμενων συναισθημάτων, όπως η αγάπη, ο φόβος, η αγωνία, η ελπίδα, το χιούμορ και ο πόνος της απώλειας, συνδυάζει εδώ την ροκ μουσική με τον Μότσαρτ, σε μια παράσταση-ωδή στην απώλεια δύο θρυλικών ερμηνευτών, του Freddie Mercury και του χορευτή Jorge Donn, αλλά και στους καλλιτέχνες που πέθαναν πολύ νέοι.
Πληροφορίες: megaron.gr.

2. "Δον Κιχώτης" - Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού (Ηρώδειο)  

Το Μπαλέτο και η Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, έρχεται στο Ηρώδειο στις 2 Οκτωβρίου για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους "Δον Κιχώτης". Το ισπανικό μεσογειακό ταμπεραμέντο του Θερβάντες διανθίζεται με την μαγεία του κλασικού μπαλέτου και την εμπνευσμένη μουσική του Λούντβιχ Μίνκους.
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, με σεβασμό στην ιστορία του, παραμένει από τα σπουδαιότερα μπαλέτα της Ανατολικής Ευρώπης παρουσιάζοντας κλασικές παραστάσεις με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. 
Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας με ένα κλικ εδώ.

3. "Dance Me" - Ballets Jazz de Montreal (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Ο Leonard Cohen αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς στην ιστορία της μουσικής. Η ομάδα χορού Ballets Jazz de Montréal παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 11 και 12 Νοεμβρίου την παράσταση "Dance Me" που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του καλλιτέχνη. 
Ο ποιητής με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του. Με 14 ερμηνευτές και χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean, το έργο βουτά στα βαθιά νερά της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόσχεται μια εύθραυστη, μυσταγωγική και σαρκική παράσταση που θα συγκινήσει κάθε θεατή. 
Πληροφορίες: megaron.gr.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr