Eat Chic | Ένα παλιό αγγειοπλαστείο στη Σίφνο μεταμορφώθηκε σε ονειρικό εστιατόριο με ελληνικές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα

Η ολόφρεσκη άφιξη στο νησί των Κυκλάδων που απογειώνει την ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάνουν την Σίφνο να πρωταγωνιστεί στη λίστα με τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς. Η ευδαιμονία που γεννά το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, το χαρακτηριστικό λευκό της κυκλαδίτικης φιλοσοφίας, η πλούσια γεύση - πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ - σαγηνεύουν κάθε επισκέπτη κάνοντας τον να επιστρέφει. Ας επικεντρωθούμε στο τελευταίο. Τη γεύση και τη γαστριμαργική εμπειρία, την οποία προσφέρει μία νέα άφιξη στο Φάρο, εκεί που το κύμα συναντά τη θαλασσινή διάθεση των απανταχού Bon Viveur.

Eat Chic | Ένα παλιό αγγειοπλαστείο στη Σίφνο μεταμορφώθηκε σε ονειρικό εστιατόριο με ελληνικές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα

Και το όνομα αυτού Alyélo. Πηγή έμπνευσης για το όνομα; Τα αλμυρίκια (al) της παραλίας του Φάρου και ο γαλάζιος ουρανός (y cielo). Φτιαγμένο με αγάπη και φροντισμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, το Alyélo δεν είναι απλώς ένα all day bar restaurant, αλλά μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μια μεγάλη, φιλόξενη αυλή, πάνω στο κύμα. Εξάλλου, Alyélo σημαίνει ανεμελιά και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. 

Alyelo Sifnos

Οι ιδιοκτήτες του, Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη, αγάπησαν τη Σίφνο από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισαν, πριν 15 χρόνια και γρήγορα έκαναν τον Φάρο δεύτερο σπίτι τους. Θέλοντας να ανταποδώσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τη φιλοξενία που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο τόπος, αποφάσισαν το 2023 να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, σε ένα διατηρητέο Σιφνέικο κτίσμα του 1800 που ήταν κάποτε αγγειοπλαστείο.

Alyelo Sifnos

Μαζί με τα παιδιά τους λοιπόν, τη Στέλλα και τον Αντώνη, αλλά και τον chef Θοδωρή Γρηγοριάδη και τον restaurant manager Απόστολο Τζίβα, δημιούργησαν ένα σημείο αναφοράς για brunch, lunch, dinner, κρασί και cocktails, πάντα με σεβασμό στο τοπίο και την ιστορία του Φάρου.

Alyelo Sifnos

Ο chef Θοδωρής Γρηγοριάδης, με μακροχρόνια εμπειρία στα εστιατόρια: Σπονδή, Marconi’s και Pantheon, εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο μενού, με βάση τα εποχικά υλικά, στο οποίο ξεχωρίζουν πιάτα, όπως η ταραμοσαλάτα με μαρινάτη γαρίδα, σαλάτα με φρέσκο τόνο και αλμύρα, ντολμαδάκια στη σχάρα με καπνιστό χέλι, "μπιάνκο" με σφυρίδα και ροφό, σπαγγέτι με στείρα και αυγοτάραχο, καλαμάρι σχάρας στο μελάνι του, χταπόδι με χούμους και λαδόξιδο.

Alyelo Sifnos

Στα γλυκά, κυριαρχούν το δροσιστικό  γαλακτομπούρεκο με κρέμα λεμονιού, η μους σοκολάτας, η πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα, το γιαούρτι με ροδάκινο. Εντυπωσιακή, επίσης, είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Απόστολος Τζίβας, με πάνω από 60 ετικέτες Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Alyelo Sifnos

Με θέα τη Χρυσοπηγή, τη θάλασσα του Αιγαίου και τον παραδοσιακό οικισμό του Φάρου, το Alyélo, μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, όπου η παράδοση των Κυκλάδων παντρεύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Και όλα αυτά, κάτω από τα αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους γενναιόδωρα, ως το τέλειο φυσικό ντεκόρ, για να στηθεί μια μεγάλη γιορτή. Γιατί κάθε γεύμα στο Alyélo είναι ακριβώς αυτό: μία μεγάλη γιορτή ανάμεσα σε φίλους, όπου όλοι αισθάνονται σαν να είναι στο σπίτι τους.