Design September | Οι κορυφαίες εκθέσεις αρχιτεκτονικής και Design στην Ευρώπη

Οι λάτρεις του design και του σχεδίου δίνουν ραντεβού αυτόν τον Σεπτέμβριο σε τρεις πόλεις της Ευρώπης.

Η αρχιτεκτονική και το design έχουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Γεωμετρικό και συνάμα απελευθερωτικό. Πρόκειται για δύο σύγχρονες μορφές τέχνης, οι οποίες εκφράζονται μέσα από τα σχέδια, τη διάνοια, την ιδέα, την εφευρετικότητα του δημιουργούν. Τα λόγια περιττεύουν. Στο σύμπαν της αρχιτεκτονικής, πρώτο λόγο έχει το σχέδιο, η επινόηση, η υλοποίηση, η μαεστρία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φανατικοί της συγκεκριμένης μορφής έκφρασης αυξάνονται διαρκώς με ολόκληρες πόλεις να μεταμορφώνονται σε μητροπόλεις υψηλού σχεδιασμού και πρωτοποριακού design. Για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν να ταξιδεύουν, οι παρακάτω πολυήμερες Design εκθέσεις θα γίνουν ένας ακόμη λόγος να επισκεφτούν τις αγαπημένες τους πόλεις στην Ευρώπη.

Design September | Οι κορυφαίες εκθέσεις αρχιτεκτονικής και Design στην Ευρώπη

London Design Festival

Από τον πρώτο χρόνο δημιουργίας του, το London Design Festival είχε ξεκάθαρο σκοπό. Να εγκαθιδρύσει στη συνείδηση των art lovers την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ως την Μέκκα της υψηλής αρχιτεκτονικής και του πρωτοπόρου design. Ως την πύλη που ενώνει την ευρωπαϊκή τεχνοτροπία με τη διεθνή κοινότητα. Το London Design Festival είναι μια πλατφόρμα για εκατοντάδες σχεδιαστικές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν. Το εμβληματικό φεστιβάλ του Λονδίνου θυμίζει περισσότερο μία μεγάλη γιορτή, ένα επίσημο Gala, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι τα σχέδια και οι δημιουργίες των καλλιτεχνών. Με νέο πρόγραμμα, αρκετές παράλληλες δράσεις και έργα σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, το London Design Festival αναδεικνύει την πολυσύχναστη πόλη στο σημείο ανάδειξης του παγκόσμιου design. Από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο Victoria & Albert Museum.

Courtesy Of Lake Como Design Week

Lake Como Design Festival

Σε τοποθεσία ειδυλλιακή και ατμόσφαιρα τουλάχιστον ρομαντική, το Lake Como Design Festival υποδέχεται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Εκείνο της αγάπης τους για τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της ικανοποίησης των απαιτητικών αμφιβληστροειδών. Στη φετινή διοργάνωση, επιχειρείται ένας αρμονικός γάμος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, μία σύμπλευση με φόντο τη θεματική "Naturalis Historia", εμπνευσμένη από την ομώνυμη εγκυκλοπαιδική συλλογή της αρχαίας επιστημονικής γνώσεως του Πλίνιου του Πρεσβυτέρου. Εκθέσεις, εγκαταστάσεις, πολυποίκιλες εκδηλώσεις δημιουργούν ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα για όσους αγαπούν το design και κάθε μορφή διαφορετικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Vila Olmo, Via Simone Cantoni.

Vienna Design Week

Vienna Design Week

Η Εβδομάδα Design της Βιέννης μετατρέπει την δημοφιλή πόλη της Αυστρίας στο hotspot των σπουδαιότερων αρχιτεκτόνων και συλλεκτών έργων τέχνης της Ευρώπης. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, αναμένονται περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα διαμοιραστούν σε 200 περίπου εκδηλώσεις design και τέχνης. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την ύπαρξη στο παρόν, η έκθεση "Debut" προσφέρει μία ολιστική ματιά στην αρχιτεκτονική και τα σχέδια του μέλλοντος, όσο η έκθεση "Design For Use" αναλαμβάνει να αφηγηθεί τις ιστορίες σχεδιασμού απλών αντικειμένων που συνοδεύουν την καθημερινότητα μας, όπως το ποδήλατο ή τα έπιπλα που βρίσκονται στην οικεία του καθενός. Εκδηλώσεις δικτύωσης, εργαστήρια, ομιλίες και πρωτοποριακά έργα συγκροτούν ένα ενδιαφέρον κράμα σχεδιασμού και design. Από τις 22 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στην οδό Laufberggasse 12. 

Διαβάστε Επίσης