Eat Chic | Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου

Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήναw.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα λοιπόν, μιας και έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που η πόλη ετοιμάζεται για την καινούρια γευστική σεζόν. Μία από τις πιο ηχηρές αφίξεις θεωρείται το "Makris Athens", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα της "Domes Resorts" στην πρωτεύουσα. Ανοίγει επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου, στον παντελώς και προσεκτικά αλλαγμένο χώρο ενός εκ των πιο όμορφων νεοκλασικών του κέντρου.

Η γαστρονομική φιλοσοφία πατά στιβαρά στο τρίπτυχο 'Εντοπιότητα-Βιωσιμότητα-Haute Cuisine' με το ελληνικό fine dining του σήμερα και όλα τα παρακλάδια του να εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία. Επικεφαλής στο όλο project είναι ο βραβευμένος σεφ Πέτρος Δήμας, που σκοπεύει να ανοίξει ένα διαρκώς ενεργό διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα του εστιατορίου και τη φάρμα του.

Eat Chic | Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου

Η τελευταία βρίσκεται στους πρόποδες της αρχαίας Κορίνθου και θα είναι η καρδιά της όλης δημιουργικής διαδικασίας, αποτελούμενη από θερμοκήπια, μποστάνια και παρτέρια όπου αμπέλια, ελιές, λαχανικά και βότανα καλλιεργούνται οργανικά. Σκοπός της να τροφοδοτεί διαρκώς το "Makris Athens" με πρώτες ύλες, παράλληλα και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά -στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιολογικά- που θα χρησιμοποιούνται εδώ.

Όλα τα παραπάνω θα μεταφραστούν σε δύο μενού degustation. Εξίσου μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στο κρασί, με τους Στάθη Τσώκο και Νίκο Λουκάκη να είναι εκείνοι που έχουν εμπνευστεί μία πληθωρική λίστα, όπως επίσης και perfect serve του καφέ, του τσαγιού και των ποτών. Για τα τελευταία φροντίζει ο Χρήστος Κλουβάτος, σε ένα μενού που σχεδιάστηκε από όλους τους προαναφερθέντες και στην ίδια φιλοσοφία με το φαγητό. Κάθε ένα από τα 8 signature cocktails θα στέκεται άψογα στο πλάι των πιάτων αλλά θα μπορεί να παίξει και solo - θα σερβίρονται και όλα τα κλασικά με ανεπαίσθητες προσθήκες, πάντοτε στο πνεύμα του "Makris".

Στo ολοκαίνουριο "10 Urban Roof" του ξενοδοχείου "Radisson Blu Park" και εντός μίας "ιπτάμενης" τροπικής όασης, ο Hervé Pronzato είναι αυτός που υπογράφει το μενού, με fine comfort διάθεση και γεύσεις που ξεκινούν από την Ελλάδα, εκτείνονται στη Μεσόγειο και εμπλουτίζονται με εξωτικά στοιχεία.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr