Cartier: The Impossible Collection | Η ιστορία πίσω από 100 συλλεκτικές δημιουργίες του πολυτελούς οίκου

Μία νέα επαναστατική έκδοση μάς ταξιδεύει στο παρασκήνιο των εμβληματικών κοσμημάτων και αξεσουάρ του οίκου Cartier.

Δεξιοτεχνία, ικανότητα, έμπνευση, φινέτσα. Τα εμβληματικά κοσμήματα του οίκου Cartier αποτελούν διαχρονικό συνώνυμο της πολυτέλειας που σέβεται τον εαυτό και δεν απαρνείται το DNA της στην προσπάθεια να μετριάσει την ένταση της. Με τις ρίζες δημιουργίας του να εντοπίζονται στο Παρίσι, ο ιστορικός οίκος ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της πολυτέλειας το 1847 από τον Louis -François Cartier.

Cartier: The Impossible Collection | Η ιστορία πίσω από 100 συλλεκτικές δημιουργίες του πολυτελούς οίκου

Άμεσα αντιληπτά από τα κλασικά τους σχέδια, τη φινετσάτη γραμμή, τα ήπια χρώματα σε αποχρώσεις λευκού και χρυσού, τα εν λόγω κοσμήματα και αξεσουάρ δεν άργησαν να αναδειχθούν σε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής καθημερινότητας και εμφάνισης ισχυρών και διάσημων γυναικών, όπως η πριγκίπισσα Diana, η Grace Kelly, η Elizabeth Taylor, η Jackie Kennedy. Η ιστορία τους άρχισε να γράφεται δίπλα στις μυθικές προσωπικότητες που αυστηρώς επέλεγαν με στόχο να πραγματοποιήσουν statement εμφανίσεις. Μία ιστορία, την οποία αποφάσισε να αφηγηθεί με τρόπο αλλιώτικο ο δημοσιογράφος, Hervé Dewintre, στο βιβλίο "Cartier: The Impossible Collection".

Assouline Cartier

Όπως περιγράφεται στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Assouline, μέχρι το 1909, ο Cartier ήταν ο πρώτος διεθνής κυρίαρχος της εποχής της, με μπουτίκ στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, και επίσημες οδηγίες ως επίσημος προμηθευτής πολλών βασιλικών οικογενειών. Ο Cartier δημιούργησε ένα μοναδικό δίκτυο που βασίστηκε στην εξαιρετική γνώση της αγοράς πολύτιμων λίθων και ανέπτυξε ένα επαναστατικό στυλ που αποδείχθηκε διαχρονικό, μια εκλεπτυσμένη γλώσσα που αποτυπώνει την εφήμερη φύση κάθε εποχής, από την ενστικτώδη συγκράτηση έως την πάντα ενθουσιώδη χλιδή.

Cartier Book

Με τη σύνθεση της τεχνικής ικανότητας και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας, της παγκόσμιας προοπτικής και της απαιτητικής τελειότητας, ο οίκος Cartier εξασφάλισε τη συνεχή πίστη των πελατών της και ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που ξεχωρίζουν την τάση από το στιλ, τη διαρκή φήμη της

Η νεοκλασική λεπτότητα του Garland Style, τα στυλιζαρισμένα γεωμετρικά στοιχεία του Art Deco, οι εμβληματικές δημιουργίες της θρυλικής δημιουργικής διευθύντριας Jeanne Toussaint, οι εξελίξεις των μοτίβων Panther και Tutti Frutti. Κάθε νέα συλλογή Cartier αντλεί έμπνευση από ευρύτατους αισθητικούς παράγοντες, επιδιώκοντας να απεικονίσει την ομορφιά σε νέες και απροσδόκητες μορφές

Cartier Assouline

Η χειροποίητη έκδοση, λοιπόν, "Ultimate Collection" περιλαμβάνει συναρπαστικά κείμενα που αποκαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από τη δημιουργία 100 εκ των  εντυπωσιακότερων και καινοτόμων αντικειμένων και κοσμημάτων της Cartier.

Cartier Assouline

Ο Hervé Dewintre είναι γνωστός δημοσιογράφος που ειδικεύεται στον τομέα της πολυτέλειας. Διετέλεσε επί δέκα χρόνια αρχισυντάκτης ρολογιών και κοσμημάτων στη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας L' Offciel, προτού εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε κορυφαία εθνικά έντυπα όπως το Le Point, για το οποίο αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση, η Le Figaro και το ένθετο F, l'art de vivre. Από την αρχή της καριέρας του, είναι επίσης τακτικός σύμβουλος μεγάλων οίκων κοσμημάτων στην Place Vendôme με την παρούσα έκδοση να αποτελεί highlight στην μακρά του πορεία. 

Διαβάστε Επίσης