Όλα όσα έγιναν στην απονομή των Top Notch 2023 και στο πάρτι των 30 χρόνων Χρυσοί Σκούφοι

Συγκινητικό φινάλε για τον εορταστικό κύκλο του μεγαλύτερου γαστρονομικού θεσμού της χώρας, που άνοιξε με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και συνεχίστηκε με τους Χρυσούς Σκούφους, έδωσε η απονομή των βραβείων Top Notch 2023, σε μια μεγάλη γιορτή της γεύσης και της δημιουργίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήταν όλοι εκεί! Οι βραβευμένοι της χρονιάς, οι σημαντικότεροι σεφ των τελευταίων ετών, οι πιο επιδραστικοί εστιάτορες της χώρας, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και των media, λάτρεις της γαστρονομίας, της γεύσης και της δημιουργίας, που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο μεγάλο, ολοκαίνουργιο ballroom του "Grand Hyatt Athens" και γιόρτασαν μαζί με το Αθηνόραμα όχι μόνο την απονομή των τιμητικών διακρίσεων Top Notch για το 2023, αλλά και τη μαργαριταρένια επέτειο των Χρυσών Σκούφων: Τα 30 χρόνια του μεγαλύτερου, επιδραστικότερου, του πιο έγκυρου και αξιόπιστου γαστρονομικού θεσμού της χώρας.

Τριάντα χρόνια πρωτοπορίας, παρέμβασης και ουσιαστικής συμβολής στη γαστρονομική εξέλιξη της χώρας, που τιμήθηκαν δεόντως καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, μέσα από εκτενή αρθρογραφία, ανασκοπήσεις και αφιερώματα, αλλά και με πανηγυρικές στιγμές την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και αυτή των Χρυσών Σκούφων στις 11 Σεπτεμβρίου στη "Μεγάλη Βρεταννία". Για να κορυφωθούν με το μεγάλο πάρτι των τιμητικών διακρίσεων Top Notch, παρέα με πολλή μουσική, συγκίνηση, αλλά και αιρετικό χιούμορ.

Για το πρώτο συστατικό της επιτυχημένης συνταγής του πάρτι, τη μουσική δηλαδή, φρόντισαν οι εκρηκτικοί Burger Project και η DJ του Best 92.6 Άννα Αναστασίου, που μοιράστηκαν στα δύο stages του επιβλητικού χώρου. Από δυο πλευρές, όμως, προέκυψε και το στοιχείο της συγκίνησης: Αφ’ ενός από το δυναμικό ποτ πουρί κορυφαίων στιγμών των τελευταίων 30 ετών, που προβαλλόταν στις μεγάλες οθόνες της λαμπερής αίθουσας, ζωντανεύοντας ξανά την ιστορία των Χρυσών Σκούφων, με αποσπάσματα από την ατμόσφαιρα των τελετών απονομών και των dîner de gala. Αφ’ ετέρου από την αθρόα προσέλευση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, αφού στη μεγάλη γιορτή έδωσαν το παρών, για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, εκπρόσωποι από όλα τα βραβευμένα εστιατόρια της χώρας, δηλαδή όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας – άνθρωποι που ταξίδεψαν ώς την Αθήνα όχι διεκδικώντας κάποιο βραβείο, αλλά απλά και μόνο για να γιορτάσουν μαζί με το Αθηνόραμα αυτά τα τόσο σημαντικά γενέθλια του γαστρονομικού θεσμού.

Όσο για το στοιχείο του χιούμορ, αυτό το έφεραν οι δυο παρουσιαστές της βραδιάς Δημήτρης Μακαλιάς και Γιάννης Σαρακατσάνης που, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα καβάλα στο… Top Notch Express! Μέσα από ένα ανατρεπτικό πινγκ-πονγκ από ατάκες και τρίβια, οι δυο τους μας παρέσυραν σε μια κεφάτη αναδρομή, από την πρώτη τελετή του 1994 και πιάτα όπως το μνημειώδες ελάφι με σοκολάτα του Κλάους Φόγερμπαχ στο θρυλικό "Μπαγιάτσο", μέχρι τις 350 σύριγγες που προμηθεύτηκε το Αθηνόραμα από τους εμβρόντητους ανθρώπους του "Μπακάκου", για τις ανάγκες παρουσίασης των πιάτων του ιδιοφυούς σεφ Μαρκ Βεϊρά στο dîner de gala του 2003, κι από το Παγωτό Τζατζίκι, το επιδόρπιο με το οποίο ο Έκτορας Μποτρίνι άφησε άφωνους τους Υπουργούς Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλοξενήθηκαν σύμπαντες στην τελετή των Χρυσών Σκούφων του 2014, μέχρι το "Βαρούλκο", που είναι το μόνο εστιατόριο που βραβεύεται ανελλιπώς και στα 30 χρόνια του θεσμού.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr