Η Πτώση του Οίκου των Άσερ | Η νέα κορυφαία σειρά του Netflix βουτά στον κόσμο του Poe για να αφηγηθεί ένα σκοτεινό παραμύθι απληστίας και ίντριγκας

Η απόλυτη Halloween πρόταση έρχεται από το Netflix.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Γνωρίζουμε πλέον καλά πως η πλατφόρμα φιλοξενεί άνισες σειρές και ταινίες- από αριστουργήματα μέχρι έργα που λειτουργούν ως desktop για το σαλόνι μας. Τώρα όμως προσφέρει στους θεατές της -μετά από καιρό- μία πολύ δυνατή σειρά: Την Πτώση του Οίκου των Άσερ που αντλεί έμπνευση από τον ερεβώδη κόσμο του Edgar Allan Poe.

Το ομώνυμο διήγημα του κορυφαίου συγγραφέα μυστηρίου αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σίριαλ, η πλοκή του οποίου όμως δεν λαμβάνει χώρα στον 19ο αιώνα, αλλά στη σύγχρονη εποχή. Πρωταγωνιστές είναι τα μέλη μιας πανίσχυρης οικογένειας, ιδιοκτητών φαρμακοβιομηχανίας που διαβρώθηκε από το χρήμα ως το μεδούλι πουλώντας οπιοειδή παυσίπονα στον λαό φωτογραφίζοντας την οικογένεια των Σάκλερ και το μεγάλο σκάνδαλο της εταιρίας τους.

Σκοτεινή ατμόσφαιρα, μυστήριο, τρόμος και διαταραγμένοι ψυχισμοί χορεύουν στη μικρή οθόνη υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Mike Flanagan.

Η σειρά ξεκινά από μία εκκλησία. Ο Roderick Usher (Bruce Greenwood) παρευρίσκεται στην κηδεία των ενήλικων παιδιών του, τα φέρετρα των οποίων έχουν παραταχθεί μπροστά σε μια χούφτα εναπομείναντες συγγενείς. Ο ίδιος όμως εντοπίζει η μορφή του κακού (μια θηλυκή φιγούρα με μάσκα πτηνού) εντός του ναού. Από ένα μοντάζ δημοσιευμάτων του Τύπου, βλέπουμε πώς μια σειρά από "φρικιαστικά ατυχήματα" έχουν αφανίσει ολόκληρη την οικογένειά του.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr