36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου | Πρεμιέρα με την ταινία του Ken Loach "The Old Oak"

Tο μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας θα διαρκέσει από την Πέμπτη 30/11 μέχρι την Τετάρτη 06/12.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει, κλείνοντας φέτος 36 χρόνια διαρκούς  προσφοράς στην τέχνη του σινεμά, με καλεσμένους του τον σεναριογράφο Paul Laverty και τον σκηνοθέτη Emir Kusturica.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 30/11 μέχρι την Τετάρτη 06/12, στους κινηματογράφους Έλλη & Ανδόρα!

Το φετινό φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 30/11, στον κινηματογράφο Έλλη, με την προβολή της νέας ταινίας του πολυβραβευμένου και πάντα στις επάλξεις της κοινωνίας, Βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach, "The Old Oak / Η Τελευταία Παμπ". Στην πρεμιέρα της ταινίας θα παραβρεθεί και ο επί χρόνια συνεργάτης του σκηνοθέτη, σεναριογράφος Paul Laverty, που θα παραδώσει και masterclass στο αθηναϊκό κοινό, νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο Άστορ!

The Old Oak

Το μέλλον διαγράφεται μάλλον αμφίβολο για την τελευταία παμπ που έχει απομείνει σ’ ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, την Old Oak. Οι περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν το μέρος, καθώς τα ορυχεία στα οποία δούλευαν κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν στο χωριό όπου τα σπίτια είναι φτηνά.

Η ταινία έχει αποστάσει βραβείο Κοινού στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, της Βαγιαδολίδ, του Κάλγκαρι και της Γάνδης, ενώ ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών. Επιπλέον, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαγιαδολίδ, ο Dave Turner κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού.

Σκηνοθεσία: Ken Loach. Σενάριο: Paul Laverty. Φωτογραφία: Robbie Ryan. Μοντάζ: Jonathan Morris. Μουσική: George Fenton. Παίζουν οι: Debbie Honeywood, Dave Turner, Trevor Fox, Ebla Mari, Laura Lee Daly, Jordan Louis, Neil Leiper, Reuben Bainbridge, Alex White, Andrea Johnson. Παραγωγή: Rebecca O' Βrien, Hollie Bryan, Philippe Logie, Jack Thomas-O' Brien. Ελλ. Διανομή: Feelgood Entertainment. 

Αφιερώματα 

Εκτός από το καθιερωμένο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, τις πρεμιέρες ταινιών, τις Ειδικές Προβολές και τις Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους των σπουδαστών του New York College, της Horme Pictures και της Σχολής Σταυράκου, το πρόγραμμα του 36ου Πανοράματος περιλαμβάνει και τα παρακάτω αφιερώματα (επιγραμματικά): Agnès Varda, Georges Franju, Lindsay Anderson, Δημήτρης Μακρής, Ολυμπία Μυτιληναίου.