Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας ιστορικός αυτοκράτορας, ένα arthouse μελόδραμα και το νέο animation της Disney προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ναπολέων

Ο Joaquín Phoenix είναι ο αυτοκράτορας της Γαλλίας. Αδιαμφισβήτητα επικός και βίαιος πρόκειται να είναι ο "Ναπολέων" του Ridley Scott ("Μονομάχος", "Blade Runner") εάν λάβουμε υπόψη τα βουτηγμένα στο αίμα και την ερωτική επιθυμία τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας. Πρόκειται προφανώς για ένα φιλόδοξο φιλμ το οποίο έχει στο ρόλο του Γάλλου στρατηλάτη τον Joaquín Phoenix, ενώ το σενάριο υπογράφει ο David Scarpa που είχε συνεργαστεί με τον Scott στο "Όλα τα Λεφτά του Κόσμου". Η μεγαλεπήβολη παραγωγή αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή του οραματιστή Κορσικανού ως τον αυτοκρατορικό θρόνο, προβάλλοντας τις ιδιοφυείς στρατιωτικές τακτικές και τους περίτεχνους πολιτικούς ελιγμούς του. Παράλληλα, περιγράφει τον εκρηκτικό και τραγικό έρωτά του για την Joséphine de Beauharnais, την οποία υποδύεται η Vanessa Kirby.

Πράσινα Σύνορα

Βραβευμένο στη Βενετία προσφυγικό δράμα της Agnieszka Holland. Στα βαλτώδη δάση που σχηματίζουν το λεγόμενο "πράσινο σύνορο" μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη βρίσκονται παγιδευμένοι σαν πιόνια σε έναν αόρατο πόλεμο, καθώς πρόκειται να συγκρουστούν οι ζωές μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων, μιας Βρετανίδας ακτιβίστριας και ενός νεαρού συνοριοφύλακα. Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας και διεκδικεί τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Κόκκινος Ουρανός

Ρομαντισμός, κωμωδία και υπαρξισμός από τον στιλίστα Κρίστιαν Πέτζολντ. Σε ένα μικρό εξοχικό στη Βαλτική, περιτριγυρισμένο από καταπράσινο δάσος, συναντιούνται τέσσερις παλαιοί και νέοι φίλοι για να περάσουν τις μέρες τους. Καθώς τα πάθη μεταξύ τους δεν αργούν να ανάψουν, παράλληλα "αρπάζουν" και τα δέντρα τα οποία τους περιτριγυρίζουν από ακαταμάχητες όσο και επικίνδυνες φλόγες. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο μετρ του μελοδράματος Κρίστιαν Πέτζολντ, ο οποίος απέσπασε με την ταινία του την Αργυρή Άρκτο - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην Μπερλινάλε, ενώ διεκδικεί το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Thomas Schubert) στην απονομή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr