Χριστούγεννα στο Μέγαρο με την "Τοσοδούλα"

Μια χορευτική υπερπαραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αυτά τα Χριστούγεννα, το διάσημο Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη νέα του διεθνή χορευτική υπερπαραγωγή, την "Τοσοδούλα", μια παράσταση για όλη την οικογένεια που βασίζεται στο κοσμαγάπητο παραμύθι του Hans Christian Andersen.

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη ένα μπαλέτο με φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια, αλλά και εντυπωσιακά εφέ. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Σολίστ και οι Κορυφαίοι του περίφημου χορευτικού συνόλου, το οποίο ‒όπως άλλωστε η ιστορική Εθνική Όπερα της Οδησσού‒ μετρά πάνω από διακόσια χρόνια πορείας και δημιουργικής σύμπραξης με σπουδαίους καλλιτέχνες.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο με την "Τοσοδούλα"

Όλοι γνωρίζουν την Τοσοδούλα, τη μικροσκοπική ηρωίδα της φαντασίας του Hans Christian Andersen, το κοριτσάκι που γεννήθηκε μέσα σε ένα μαγικό λουλούδι. Μέσα από το ξεχωριστό υπερθέαμα που ετοίμασε για τους φίλους του χορού το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, η χαριτωμένη πρωταγωνίστρια του διάσημου Δανού συγγραφέα παίρνει σάρκα και οστά και ξαναζεί τις διασκεδαστικές περιπέτειές της επί σκηνής, χάρη σε μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών που ξαναδιάβασαν το παραμύθι του Andersen με τον δικό τους τρόπο. Έγραψαν την πρωτότυπη μουσική και το λιμπρέτο του έργου, δημιούργησαν μια μαγευτική χορογραφία γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, σχεδίασαν ονειρεμένα σκηνικά και έντυσαν τους χορευτές με λαμπερά κοστούμια.

Η Τοσοδούλα

Συντελεστές

Μουσική: Γιούρι Σεφτσένκο

Λιμπρέτο: Mykola Brovchenko βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Hans Christian Andersen

Σκηνοθέτης-Χορογράφος: Γκάρι Σιβογιάν

Χορογράφος: Βίκτωρ Λιτβίνοφ

Σκηνικά: Γκάνα Ιπάρεβα

Κοστούμια: Σεργί Βασίλιεφ

Φωτισμοί: Μαξίμου Ντιέντοφ

Χορεύουν οι Κορυφαίοι, οι Σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Συμμετέχουν μαθητές της Ακαδημίας Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.