Οι ταινίες που έρχονται σήμερα στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αυλαία του φθινοπώρου με μια πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία, βραβευμένο Καουρισμάκι και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας.

Φόνισσα

Η εμβληματική ιστορία του Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη. Η πολύπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και σε συνεργασία με την Κατερίνα Μπέη στο σενάριο ("Ευτυχία", "Θηλυκή Εταιρία"), διασκευάζει ένα από τα διασημότερα μυθιστορήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα. Η ταινία τοποθετείται σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, όπου η χήρα Φραγκογιαννού έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της. Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να "λυτρώσει"  όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιάννης Τσορτέκης, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Πεσμένα Φύλλα

Ρομαντικός και βραβευμένος στις Κάννες Άκι Καουρισμάκι. Στη 14η ταινία του αγαπημένου Φινλανδού σκηνοθέτη, η φαινομενική απλότητα κρύβει μεγάλα συναισθήματα, καθώς δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στο Ελσίνκι και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Η ζωή, όμως, τους επιφυλάσσει μια γλυκιά φάρσα την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν εάν θέλουν πράγματι να σμίξουν.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr