5 σειρές για να δείτε μετά το Downton Abbey

Binge worthy δράματα εποχής για τη λίστα σας.

Έρωτες, ίντριγκες, πλούτος, μυστήριο και ρομαντισμός συνθέτουν binge worthy δράματα εποχής που έρχονται να προστεθούν στις μετά Downton Abbey καλύτερες ξένες σειρές.

Outlander

Η Clare Fraser, νοσοκόμα στη δεκαετία του 1940, ταξιδεύει ξαφνικά στον χρόνο και βρίσκεται στο 1743. Διαφορετικά κοινωνικά πρότυπα και διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων περνούν από μπροστά της, καθώς γίνεται μάρτυρας της ταραχώδους ευρωπαϊκής ιστορίας. Οι οπαδοί του Downton θα εκτιμήσουν τα πολυτελή κοστούμια εποχής και τις ακριβείς ιστορικές λεπτομέρειες, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κρατηθούν οι τύποι ευγενείας.

Poldark

Αν το  Outlander είναι πολύ γραφικό για το γούστο σας, δώστε μια ευκαιρία στον Poldark. Όλο το δράμα επικεντρώνεται στην επιστροφή του πρωταγωνιστή Ross Poldark στην Κορνουάλη. 

Call the Midwife

Εγκυμοσύνες, αμβλώσεις, αποβολές, μεταναστεύση και κοινωνικές αναταραχές μέσα από τη φεμινιστική ματιά των μαιών που ζουν και εργάζονται στο μοναστήρι Nonnatus House. Σε αντίθεση με τον Downton, αυτή η επιτυχημένη σειρά τοποθετείται στο λιθόκτιστο Λονδίνο της εργατικής τάξης, αλλά θα αναγνωρίσετε έναν γνωστό αγώνα για την προσαρμογή των παλιών θεσμών σε έναν μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο.

 Foyle's War

Για όσους ήθελαν περισσότερο μυστήριο και λιγότερες ώρες ατελείωτων περιπάτων στο γρασίδι από το Downton, το Foyle's War αποτελεί μια νέα προσθήκη στην οικογένεια του Amazon Prime. Η σειρά αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία ενός ερευνητή της αγγλικής αστυνομίας που αντιμετωπίζει τόσο τις απειλές των μυστικών υπηρεσιών όσο και τα εγκλήματα στους δρόμους την εποχή μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

The Crown

Η πιο φιλόδοξη μέχρι στιγμής παραγωγή του Netflix αφορά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κι έχει κοστίσει 156 εκατομμύρια δολάρια. Οι δύο πρώτες σεζόν κάλυψαν τα πρώτα χρόνια της βασιλείας τη, ενώ στην τρίτη σεζόν, οι φανατικοί μπορούν να περιμένουν περισσότερο βασιλικό δράμα καθώς κι ένα εντελώς νέο cast ηθοποιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Victoria

Αν θέλετε να παραμείνετε συντονισμένες στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, αλλά να ταξιδέψετε ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, υπάρχει το Victoria. Η σειρά θυμίζει αρκετά το The Crown, καθώς τεκμηριώνει τις πρώτες ημέρες της βρετανίδας μονάρχη στο θρόνο. Οι οπαδοί του Downton θα εκτιμήσουν τα υπέροχα κοστούμια και τις ενίοτε σκανδαλώδεις ιστορίες που αφορούν τη βασίλισσα Βικτόρια, την οικογένειά της και τους ανθρώπους που εργάζονταν γι'αυτήν. 

Φωτογραφία: Outlander/Starz