Kate Moss - Mario Testino | Μία νέα έκδοση παρουσιάζει τη θρυλική μούσα μέσα από τον φακό του δημιουργού της

100 φωτογραφίες - χαρακτηριστικές και αδημοσίευτες μέχρι σήμερα - συνθέτουν ένα μοναδικό βιβλίο, στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι στο πρόσωπο της Kate Moss ο εμβληματικός φωτογράφος βρήκε την "ευνοούμενη" του.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δόνηση που αναπτύσσεται όταν ένας καλλιτέχνης συναντά τη μούσα του. Τη στιγμή εκείνη που οι νευρώνες του εγκεφάλου ανακουφίζονται και εκκρίνουν την απαραίτητη δημιουργική σκέψη πάνω σε έναν καμβά, πρόθυμο και ικανό να μετουσιώσει τη νόηση στο σώμα και την ύλη του. Δεν είναι κάτι απλό. Υλοποιείται, όμως, φυσικά. Με μία αβίαστη οικειότητα και δυναμική, συντιθέμενη πριν καρμικά οι δυο τους συναντηθούν. Ο Mario Testino και η Kate Moss είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διάδρασης.

Στον φακό του, το θρυλικό – πλέον – μοντέλο των 90s είδε το πρόσωπο και το σώμα της να αλλάζει. Να μεταμορφώνεται, χωρίς να αλλοιώνεται. Στις πόζες της, ο Mario Testino βρήκε την ελευθερία που αναζητούσε. Η Kate Moss ήταν πρόθυμη να ακούσει, να σκεφτεί ξανά, να αλλάξει άποψη, να εμπιστευτεί. Άλλωστε, οι πιο επιτυχημένες σχέσεις δομούνται εν τέλει πάνω σε αυτή την αρετή: την αμοιβαία εμπιστοσύνη. 

Kate Moss - Mario Testino | Μία νέα έκδοση παρουσιάζει τη θρυλική μούσα μέσα από τον φακό του δημιουργού της

Η γνωριμία τους δεν έγινε με χαμόγελα και επευφημίες. Τα δάκρυα ήταν η αιτία και η αφορμή που οι δυο τους συνομίλησαν για πρώτη φορά. Ήταν τη δεκαετία των 90s, λίγο πριν η Kate Moss ενηλικιωθεί, όταν το μοντέλο πήρε το βάφτισμα του πυρός στην πασαρέλα του οίκου Givenchy με τους υπεύθυνους να της έχουν εμπιστευθεί μόλις μία δημιουργία, κάτι που την οδήγησε στο να καταρρεύσει στα παρασκήνια – εκεί που ο κόσμος της μόδας αφήνει τους προβολείς επιλέγοντας να φωτίσει το πραγματικό του πρόσωπο. Η Kate Moss ξεσπά σε λυγμούς, ο Mario Testino της δίνει το χέρι του και της προσφέρει εκείνο που είχε ανάγκη περισσότερο τη δεδομένη στιγμή. Μία αγκαλιά. 

Mario Testino

Αυτό ήταν. Η συνεργασία τους ξεκινά και ξάφνου ο ένας βρίσκει στο πλευρό του άλλου το επαγγελματικό έτερον ήμισυ και έναν καλό φίλο. Δεν είναι τυχαίο ότι αν ρωτήσει κανείς σήμερα τον εμβληματικό φωτογράφο ποια ήταν η καλύτερη του συνεργασία, εκείνος θα αφήσει στην άκρη τη Madonna – η οποία μετά από ένα εξώφυλλο της τού ζήτησε να γίνει ο προσωπικός της φωτογράφος, την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana, το γαμήλιο φωτογραφικό άλμπουμ του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, τις αξιοσημείωτες λήψεις με τη Gisele και θα αποφανθεί την Kate Moss.

Kate Moss Mario Testino

Μία επαγγελματική συνεργασία που μετουσιώθηκε σε αδερφική φιλία. Μία φιλία με συγκινήσεις, επιτυχίες, δώρα. Το τελευταίο του Mario Testino προς την Kate Moss 100 φωτογραφίες – μερικές εκ των οποίων έρχονται στο φως για πρώτη φορά – τυπωμένες σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα 232 σελίδων. Στο πολυτελές βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσες Taschen, καταγράφεται το ταξίδι αυτής της ανεπανάληπτης συνεργασίας στον σύμπαν της μόδας, από τις πρώτες μέρες στα παρασκήνια των επιδείξεων μέχρι τις backstage στιγμές πρωτοποριακών για την εποχή τους fashion editorials. Στις σελίδες του, εντοπίζει κανείς έναν συγκινητικό πρόλογο του Testino και ένα δοκιμιακού χαρακτήρα κείμενο της Kate Moss σε πεζογραφική σύζευξη. 

Διαβάστε Επίσης