Simone Rocha | Μία νέα συλλεκτική έκδοση εξερευνά τη ζωή και την επίδραση της Ιρλανδής σχεδιάστριας

Από την ανάδειξη της ως Σχεδιάστρια της Χρονιάς το 2016 έως την αποθέωση από τον Jean Paul Gaultier, η ζωή της Simone Rocha έχει μία ιστορία να διηγηθεί. Και θα το κάνει.

Στη νόηση της Simone Rocha, η γυναίκα είναι πολύπλευρη ύπαρξη. Πολυδιάστατη στην ουσία της, ποικίλη στην εμφάνισή της. Δεν είναι κάτι απλό, αλλά ένα θηλυκό στοιχείο που συνδυάζει λεπτομέρειες πολλών προσωπικοτήτων, ένα κράμα έντονου ρομαντισμού και γοτθικής ρώμης. Με αυτόν τον τρόπο, η ανέκαθεν δημιουργική σχεδιάστρια επιλέγει να ντύσει και να παρουσιάσει τη σύγχρονη γυναίκα μέσα από τη δική της διαχρονική οπτική.

Η διαδρομή της υποστηρίζει τη θέση της. Μετουσιώνει την ιδιοσυγκρασία της, αποκρυσταλλώνει τα ενδυματολογικά ιδανικά της. Από την ανάδειξή της στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας για το 2016 ως Σχεδιάστρια Γυναικείας Ένδυσης της Χρονιάς μέχρι την καταξίωσής της ως προσκεκλημένης σχεδιάστριας του Jean Paul Gaultier για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, η Ιρλανδικής καταγωγής σχεδιάστρια έχει επαινεθεί για την ανατροπή των τυπικών σιλουετών της γυναικείας ένδυσης με περισσότερο θεατρικά και ιστορικά εμπνευσμένα στοιχεία.

Η ιστορία της έχει διάρκεια, ρου, συνοχή, προσωπικότητα. Για αυτό, και ετοιμάζεται να έρθει στην επιφάνεια μέσα από μία νέα συλλεκτική έκδοση. Φέροντας το όνομα της πρωτοποριακής σχεδιάστριας στον τίτλο του (σ.σ. Simone Rocha) και με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο του 2024, το πολυαναμενόμενο – στους κόλπους της μόδας – βιβλίο περιγράφεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση για τον βίο και την πολιτεία μίας σχεδιάστριας που γνωρίζει πολύ καλά να αφήνει το αποτύπωμά της στον χώρο.

Simone Rocha | Μία νέα συλλεκτική έκδοση εξερευνά τη ζωή και την επίδραση της Ιρλανδής σχεδιάστριας

Στις σελίδες του, ξεφυλλίζει κανείς "διεισδυτικά επεξεργασμένες και εξαιρετικά σχεδιασμένες" εικόνες πασαρέλες, editorials μόδας, backstage στιγμιότυπα με στόχο να αναλύσει τη ίδια τη "φύση του στριφνού και ορισμένες φορές σκοτεινού” κόσμου που δημιούργησε. Το βιβλίο των 288 σελίδων θα προσφέρει στους αναγνώστες "μια μακρά, στοχαστική ματιά στον ανατρεπτικό κόσμο της Rocha, ο οποίος είναι έντονα εμπνευσμένος από το έργο της Louise Bourgeois", περιλαμβάνοντας συνεισφορές από τους Cindy Sherman, Petra Collins, Tim Blanks και Ed Templeton.

Το βιβλίο για τη δράση και την επίδραση της Simone Rocha στο σύμπαν της μόδας και της σύγχρονης κουλτούρας αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Rizzoli