Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η αποχή από το κρέας μπορεί να μετατραπεί σε μία ενδιαφέρουσα γαστρονομική περιπέτεια, με τις σωστές οινικές πινελιές, αλλά και ποιοτικά αποστάγματα. Μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση, με μπόλικη νοστιμιά σε κάθε πιάτο.
Τα ορεκτικά
Οι σαρακοστιανές γεύσεις είναι ιδιαίτερες και βασίζονται κυρίως στα όσπρια και τα λαχανικά, ενώ τα θαλασσινά βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο τραπέζι μας.
Τραγανές μπρουσκέτες αλείφονται με την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα και μας ανοίγουν την όρεξη. Μαζί με λίγο γαύρο μαρινάτο έχουμε τον τέλειο μεζέ για να πιούμε το αγαπημένο μας ούζο ή τσίπουρο, όσο θα περιμένουμε στωικά το καλοκαίρι.
Οι κεφτέδες από λαχανικά και όσπρια, όπως κολοκυθοκεφτέδες ή ρεβυθοκεφτέδες είναι αγαπημένοι μεζέδες, αλλά με μία δροσερή σαλάτα μπορούν να γίνουν ένα νόστιμο γεύμα. Αν προσθέσουμε ένα Ροδίτη ή Σαββατιανό, τότε θα φάμε και θα πιούμε σαν άρχοντες.
Από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι δε λείπουν τα όστρακα, κυδώνια και γυαλιστερές, στρείδια και χτένια, μύδια με lime και chilly για έξτρα νοστιμιά. Εκπληκτική επιλογή ένα ξηρό αφρώδες, ένα Ασύρτικο ή ένα Μαυροφίλερο με λεμονάτες νότες, για να σταθούν μοναδικά δίπλα στους θησαυρούς της θάλασσας.
Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr