VITELLO | Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με αφετηρία το Παλαιό Φάληρο

Η τρατορία του Ομίλου Βουλγαράκη σερβίρει βέρα ιταλιάνο γεύση μέσα από ένα πλουραλιστικό μενού.

Η ιταλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από φινετσάτη αισθητική, ευφυείς συνδυασμούς υλικών, έμφυτο ταμπεραμέντο, ικανότητα να διεγείρει όλες τις αισθήσεις μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις. Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης γαστρονομικής παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις γεύσης, τότε έχετε πάρει θέση στο VITELLO. Μία βέρα ιταλιάνο τρατορία στο Παλαιό Φάληρο, η οποία διαθέτει όλα τα προαναφερθέντα ατού.

Ο χώρος φιλόξενος και οικείος. Με μία καταπράσινη αυλή στη φαρέτρά του, αλλά και μία ανοιγόμενη οροφή που κοιτά κατάματα τ’αστέρια τώρα που η άνοιξη ήρθε και το καλοκαίρι δεν αργεί τόσο πολύ. Το περιβάλλον ζεστό με τις διακοσμητικές πινελιές να φέρουν την υπογραφή του interior designer, Στρατή Γλυνού και τις λεπτομέρειες – κάνουν πάντα τη διαφορά – να υπόσχονται ένα ταξίδι γευστικό και συνειρμικό στη γείτονα χώρο.

VITELLO | Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με αφετηρία το Παλαιό Φάληρο

Τιμώντας απόλυτα την κουζίνα που τα τελευταία χρόνια υπηρετεί πιστά, ο ταλαντούχος σεφ Αρσένης Τσακιλίδης έχει αναλάβει τα της γεύσης, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά το σημαντικότερο: έχουν κάτι να πουν. Επιλογές, τις οποίες οραματίζεται και συνθέτει μπροστά στα μάτια σας ο Executive Chef , Pino Saccheri, συνδυάζοντας γνώση, μεράκι – ακόμη κι αν πρόκειται για ελληνική λέξη και αγάπη μέσα από την open air kitchen του VITELLO.

VITELLO

Κάπως έτσι, γεννώνται οι πλουραλιστικές επιλογές του μενού. Ανάμεσα τους γεύσεις, όπως τα Canelloni fritti (χειροποίητο γεμιστό κανελόνι, τηγανητό με καπνιστή μπεσαμέλ), το εμβληματικό Vitello Tonnato με λεπτές φέτες νουά μοσχαρίσιου αργοψημένο με σάλτσα vitel tonne, βαλεριάνα σαλάτα, μαύρες ελιές , κάπαρη, τριμμένο αυγό  και ψημένες κόκκινες πιπεριές, τα Lasagnotto Gamberi & Parma με φύλλο φρέσκου ζυμαρικού με γαρίδες, stracciatella και τραγανό guanciale αλλά και τα Manzo & Tartufo με μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο στην πλάκα με μανιτάρια και τυρί mascarpone  με άρωμα τρούφας, ενώ το μενού διαθέτει και vegetarian επιλογές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του σήμερα.

VITELLO

Παρά τις εξαιρετικές επιλογές, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής παραμένει η πίτσα. Με αυθεντική, λεπτή, ιταλική ζύμη στη βάση και πληθώρα συστατικών – αλμυρών, πικάντικων ή μη, καυτερών, κλασικών – στο "σώμα" της. Η Estrella διαθέτει καπνιστό τυρί προβολόνε, ραγού από παραδοσιακό λουκάνικο Ιταλίας και καπνιστά ντοματίνια, ενώ κάθε μπουκιά της Parma "κρύβει" στην επιφάνειά της φρέσκια μοτσαρέλα και προσούτο κρούντο Parma εικοσιτετράμηνης ωρίμανσης. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με ένα από τα εκλεκτά κρασιά που διαθέτει το VITELLO στη κάβα του, η οποία περιλαμβάνει επιλογές από τον εγχώριο και ιταλικό αμπελώνα. 

VITELLO

Ο επίλογος γλυκός. Και – φυσικά – με ιταλική διάθεση. Αγαπημένο γευστικό φινάλε των επισκεπτών του η Torta Alle Melle, μία απολαυστική μηλόπιτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι , σταφίδες , κραμπλ κανέλας. Bon Appetit!

VITELLO

VITELLO Restaurant – Trattoria
Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
2109403333