Τεχνητή Νοημοσύνη | Το Θέατρο Τέχνης αποκωδικοποιεί αυτόν τον "θαυμαστό καινούριο κόσμο"

Ένα επιμορφωτικό ταξίδι ανάμεσα στο AI και την τέχνη μέσα από δύο εκδηλώσεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την Τρίτη 9 Απριλίου και τη Δευτέρα 15 Απριλίου ώρα στις 19.30, στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, έρχονται δύο νέες εκδηλώσεις για το φλέγον θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης υπό τον τίτλο: Τεχνητή Νοημοσύνη- "θαυμαστός καινούριος κόσμος".

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της "Ανοιχτής Σκηνής", το νέο πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας του Θεάτρου Τέχνης, που δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμη  και τέχνη να συναντηθούν πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας. 
Η αρχή έγινε με τη θεματική "Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει" όπου με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023.

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.30 εγκαινιάζεται ο δεύτερος θεματικός κύκλος 
της Ανοιχτής Σκηνής (που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19.30), 
δίνοντας καταρχάς το λόγο σε δύο πολύ σημαντικούς επιστήμονες που θα μας "μυήσουν" από σκηνής στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και της επανάστασης που φέρνει στη ζωή μας στο -πολύ- άμεσο μέλλον. 

Τεχνητή Νοημοσύνη | Το Θέατρο Τέχνης αποκωδικοποιεί αυτόν τον "θαυμαστό καινούριο κόσμο"

Ο καθηγητής Ηρακλής Βογιατζής, θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Το μέλλον της εργασίας και  η τεχνητή νοημοσύνη: φόβοι και προοπτικές", ενώ η ομιλία του  καθηγητή Μανώλη Πατηνιώτη έχει τίτλο: "Blade Runner: Αναζητώντας τον Δημιουργό". Τις ομιλίες των καθηγητών ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, ενώ οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης Μαρία Κουρή και Μενέλαος Κυπαρίσσης θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα που επιλέχθηκαν με έμπνευση τη θεματική των ομιλιών.

Θέατρο τέχνης

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι προσκεκλημένοι της δεύτερης εκδήλωσης της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ για την Τεχνητή Νοημοσύνη (Δευτέρα 15/4) θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια επιστημονικού προγράμματος "Ανοιχτής Σκηνής": Καλή Παγουλάτου -Κυπαρίσση
Σχεδιασμός προγράμματος: Μαριάννα Κάλμπαρη
Διεύθυνση παραγωγής εκδηλώσεων "Ανοιχτής Σκηνής": Δημήτρης Μαγγίνας

Οι εκδηλώσεις της "ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ" πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της DIAGEO & JOHNNY WALKER.