Eat Chic | 4+1 ενδιαφέρουσες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

Μία πρώτη γεύση από όσα συζητώνται και απολαμβάνονται στις νέες διευθύνσεις της Αθήνας αυτή την εποχή.

Το νέο έχει πάντα μία γοητεία. Μία φρεσκάδα, η οποία εστιατορικά μετουσιώνεται σε πιάτα εμπνευσμένα, με ευφυείς συνδυασμούς υλικών, πρώτες ύλες που σέβονται τον πομπό και τον αποδέκτη τους, δημιουργικούς σεφ που δεν διστάζουν να καινοτομήσουν, σκηνικά άρτια αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά. Αυτή την στιγμή, στην πόλη εντοπίζει κανείς αρκετά καταφύγια γεύσης. Ποια είναι, όμως, εκείνα που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για την ολιστική εμπειρία που γενναιόδωρα προσφέρουν;

Astakos

Ο καιρός το επιτρέπει, η εποχή το επιτάσσει. Το γεύμα δίπλα στη θάλασσα, εκεί όπου το κύμα τρυφερά απελευθερώνεται στην ακτή και φέρει στην επιφάνεια την ψαριά της ημέρας, γίνεται ξανά η αγαπημένη ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή συνήθειά μας, γεννώντας τον Astako(s), τη νέα hook-to-fork πρόταση στη δεύτερη Μαρίνα της Γλυφάδας. Θυμίζοντας περισσότερο μία γευστική μπουκιά με θαλασσινή αύρα και ελληνικό αποτύπωμα, το νέο εστιατόριο σερβίρει δημιουργίες που ενώνουν το παρόν και το παρελθόν της εγχώριας ψαροφαγίας με τον διακεκριμένο σεφ, Άγγελο Μπακόπουλο να αναλαμβάνει την επιμέλεια της κουζίνας.

Eat Chic | 4+1 ενδιαφέρουσες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης
astakos

Με βασικά χαρακτηριστικά την εντοπιότητα και το χειροποίητο ατού – από το ψωμί μέχρι και τα γλυκά -, η ολόφρεσκη πρόταση θαλασσοφαγίας έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει το κοινό της Αθήνας με τα ψαρικά και τα οστρακοειδή να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της πιο υδάτινης γαστριμαργικής ταινίας.
Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας

Rick's

Κατακόκκινο και φλογερό, το Rick's Steakhouse δεν είναι ένα ακόμη νέο εστιατόριο. Είναι το εισιτήριο μετάβασης σε ένα ταξίδι στο σύμπαν μίας εποχής αλλοτινής. Τότε που το καλό φαγητό συνοδευόταν από εκλεκτισμό, elegance, dress code ταιριαστό στον χαρακτήρα και το ύφος της εποχής και εκείνου που το φορούσε. Το μαύρο, εν ενεργεία πιάνο, οι απανταχού κρεμασμένες ασπρόμαυρες εικόνες των δρόμων του Μεγάλου Μήλου, τα επίσης πορτρέτα εμβληματικών προσωπικοτήτων – από του Frank Sinatra έως τη Madonna και τον Jack Nicholson - προσθέτουν τόσες νότες αυθεντικού glam σε καλοκουρδισμένα πιάτα υψηλών προδιαγραφών.

Ricks
Ricks

Από τα χυμώδη burgers και τις εκλεκτές κοπές μέχρι το ρετρό Chateaubriand, τα νοσταλγικά κοκτέιλ γαρίδας και τα crab cakes, το "αμερικανικό με γαλλικό twist" μενού φέρει την υπογραφή του Executive Chef, Δημήτρη Σταμούδη και απολαμβάνεται καλύτερα με τη συνοδεία εκλεκτού κρασιού – η Wine List περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες από το εγχώριο και διεθνή αμπελώνα.
Πεντέλης 1, Κηφισιά

Humain by Jul's

Με καταγωγή από την Ίμπιζα και αέρα ξεκάθαρα κοσμοπολίτικο, το μικρό αδερφάκι του εστιατορίου "Jul's" προσγειώνεται τρυφερά, μα και με φόρα στο Μετς με όνομα "Humain by Jul's". Ο χαμηλός φωτισμός, η spiritual ατμόσφαιρα, η αρχιτεκτονική που σέβεται τον εαυτό και την δυνατή υπογραφή των δημιουργών της δημιουργούν ένα μυσταγωγικό σχεδόν σκηνικό, ιδανικό για κοκτέιλ – με ή χωρίς αλκοόλ – και δημιουργίες με γεύση Μεσογείου.

humain juls
humain juls

Οι τελευταίες φέρουν την υπογραφή του Κερκυραίου, Χρήστου Φώτου με το γιουβετσάκι γαρίδας και το ταρτάρ Wagyu να έχουν αναδειχθεί σε talk of the town και πόλο έλξης όλων και περισσότερων επισκεπτών που αρέσκονται να ευχαριστούν τον ουρανίσκο τους.
Αρχιμήδους 14, Μετς

Casta Diva

Η οδός Μηλιώνη αναβιώνει στα εστιατορικά δρώμενα. Αιτία και αφορμή το ολόφρεσκο Casta Diva. Με κύριο άξονα την υψηλή γαστρονομία και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες , το νέο επιχειρηματικό βήμα των αδερφών Φουρνιστάκη του φημισμένου εστιατορίου "Αλλού Γυαλού" της Σύρου, προσφέρει μία πληθώρα από γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Ο διακεκριμένος σεφ, Άκης Σουλτάνης με την μαγειρική δεινότητα και την δημιουργική φαντασία που τον διακατέχουν, μοιράζεται μία άλλη άποψη για το Αιγαίου συνδυάζοντας τα υλικά της πρωτεύουσας των Επτανήσεων με ένα ασιατικό twist και γευστικές δημιουργικές προτάσεις με συναγρίδα, γαρίδα, χαβιάρι, τρυφερό μπλε ελληνικό καβούρι, καπνιστή ρέγγα, ταραμά, χειροποίητα spaghetti με ροφό. 

Casta Diva
Casta Diva

Η γαστρονομική προσέγγιση του Casta Diva συμπληρώνεται μοναδικά από τις οινικές επιλογές του Κωσταντίνου Σιγανάκη, οι οποίες δεν υπόσχονται απλά, αλλά πραγματοποιούν ταξίδια στον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με  τα avant garde cocktails να επιμελείται ο mixologist Ζάχος Ελευθερίου.
Μηλιώνη 7, Κολωνάκι

Maison Colette

Κάτι εκλεπτυσμένα νόστιμο ετοιμάζεται στο Ψυχικό. Με ρομαντική διάθεση, κοινωνικό χαρακτήρα, σπουδαίο γαστρονομικό αποτύπωμα. Όπως, μας και σας αρέσει. Mε το όνομα της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως τού "Gigi", στον τίτλο του, το Maison Collette, από τις συστάσεις ήδη, κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του: να γράψει ένα νέο κεφάλαιο σε έναν ιστορικό, για την περιοχή του Νέου Ψυχικού, χώρο - ακριβώς εκεί που μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγαζόταν η θρυλική "Ράμπα".

maison colette

Αll-day κλασσική brasserie με comfort γαλλική κουζίνα και έμφαση στο αρτοποιείο και τα γλυκά που θα επιμελείται ο Θανάσης Σταμούδης - η επιμέλεια φέρει την υπογραφή του επικεφαλής σεφ του ομίλου S One Hospitaliy, Δημήτρη Σταμούδη -, το Maison Colette είναι ρομαντικό, εκλεπτυσμένο και σίγουρο ότι θα μας κάνει σύντομα όλους να αναφωνούμε… ooh la la! Περισσότερα πολύ σύντομα που η νέα αγαπημένη διεύθυνση του Ψυχικού θα ανοίξει τις φιλόξενες πόρτες της.
Δημ. Βασιλείου 14, Φάρος Ψυχικού