Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2024 | Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Francis Coppola , ο Paolo Sorrentino και ο David Cronenberg.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως όλοι περιμέναμε, λίγους μήνες μετά το τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας, όπου το "Poor Things" απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι, ο Γιώργος Λάνθιμος έχει ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία του, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (14-25/5). Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" συνδυάζουν με… weird τρόπο τρεις διαφορετικές ιστορίες, γραμμένες από τον σκηνοθέτη και τον Ευθύμη Φιλίππου ("Κυνόδοντας", "Αστακός") και έχουν για πρωταγωνιστές τους Emma Stone, Willem Dafoe, Jesse Plemons και Margaret Qualley. Αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα βραβεία της φετινής διοργάνωσης (ποτέ ο Λάνθιμος δεν έχει φύγει από κορυφαίο διαγωνισμό με άδεια χέρια), το πρόγραμμα της οποίας παρουσίασαν σε ειδική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του φεστιβάλ Iris Knobloch και ο γενικός διευθυντής του Thierry Frémaux.

Τον Χρυσό Φοίνικα θα διεκδικήσουν άλλες 18 τουλάχιστον παγκόσμιες πρεμιέρες, μιας και στην πορεία θα προστεθούν κάποιες ακόμα, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το "Megalopolis" του Francis Coppola, ιστορία επιστημονικής φαντασίας για έναν αρχιτέκτονα (Adam Driver) που θέλει να ξαναχτίσει την Νέα Υόρκη, το θρίλερ τρόμου "The Shrouds" του  David Cronenberg με τους Vincent Cassel και Diane Kruger, το "Parthenope" του Paolo Sorrentino με τον Gary Oldman, το "The Apprentice", βιογραφικό δράμα του Αli Abbasi της "Ιερής Αράχνης" με τον Sebastian Stan στο ρόλο του νεαρού… Donald Trump, και το "Oh, Canada" του Paul Schrader με τους Jacob Elordi, Uma Thurman και Richard Gere. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η φετινή επιλογή περιλαμβάνει λιγότερους συνήθεις φεστιβαλικούς υπόπτους και περισσότερους νέους σκηνοθέτες, ενώ μόλις δύο απ’ αυτούς έχουν αποσπάσει στο παρελθόν τον Χρυσό Φοίνικα (Coppola και Jacques Audiard, ενώ πέρσι ήταν πέντε).

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr